Hlavní obsah

Garcia po rekordu AS Řím: Nejsem kouzelník, máme jich v týmu 27

Řím

Trenér fotbalistů AS Řím Rudi Garcia se po rekordní desáté ligové výhře za sebou necítí být čarodějem, jak ho označila některá italská média. Nečekaný úspěch suverénního lídra Serie A podle něj tkví ve velkém odhodlání a pracovitosti každého člena jeho mužstva.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Záložník AS Řím Alessandro Florenzi.

Článek

"Myslím, že máme sedmadvacet čarodějů. Od brankáře Morgana De Sanctise až ke kapitánovi v útoku (Francescu Tottimu). Celý tým je kouzelný, každý chce vyhrát a nechává na hřišti všechno. Tohle je ta pravá magie, nic jiného," řekl Garcia novinářům po čtvrteční výhře 1:0 nad posledním Chievem.

Šestý celek minulé sezóny převzal v létě a jako první v historii italské ligy s ním triumfoval v úvodních deseti kolech. "Vyhrát všech deset utkání je důležité, protože ve středu zvítězily Juventus i Neapol, naopak ztratily Inter Milán s Fiorentinou. Nejdůležitější tedy je náš jedenáctibodový náskok na čtvrté místo," podotkl francouzský kouč se španělskými kořeny.

Fantastická série

Římský klub, který v deseti kolech inkasoval jediný gól a vede tabulku o pět bodů před Neapolí a mistrovským Juventusem, prý zatím nemůže slavit. "Je to pro nás fantastická série, ale nemáme čas si ji příliš užít. Máme o jeden den méně než FC Turín k přípravě na nedělní zápas, takže každá minuta je pro nás důležitá," upozornil Garcia. "Nejdůležitější věcí je, že jsme se mohli o radost podělit s našimi fanoušky," doplnil někdejší záložník.

Čtvrteční duel s Chievem podle devětačtyřicetiletého kouče dokonce byl pro AS tím nejtěžším zápasem skvěle rozehraného ročníku. "Nezaslouží si být na konci tabulky, hráli dobře a zůstali kompaktní jako tým. Už v pátek jsem říkal, že by to pro nás mohlo být nejtěžší utkání v dosavadní sezóně, a měl jsem pravdu," uvedl Garcia, jenž v sezóně 2010/11 vyhrál s Lille francouzskou ligu i pohár.

Odmítl také srovnání s veleúspěšným portugalským trenérem Josém Mourinhem. "On je skvělý, vyhrál v Itálii i v mnoha dalších zemích. Já jsem tu nic nedokázal," dodal Garcia.

Reklama

Související témata: