Hlavní obsah

Juventus a AS Řím dostaly pokuty kvůli chování fanoušků

Řím

Fotbalový Juventus Turín musí zaplatit pokutu 25 tisíc eur (683 tisíc korun) kvůli fanouškům, kteří při nedělním ligovém derby s FC Turín transparenty připomínali leteckou nehodu hráčů soupeře z roku 1949. Disciplinární komise kvůli příznivcům potrestala i AS Řím.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Fotbalisté Juventusu slaví s fanoušky vítězství nad FC Turín.

Článek

Fanoušci Juventusu při vítězném derby (1:0) vyvěsili dva transparenty s odkazem na tragédii, při níž narazilo letadlo s hráči při návratu z Lisabonu do vrchu Superga nedaleko Turína. Zahynulo všech 31 cestujících a členů posádky na palubě, včetně 18 fotbalistů. Itálie tehdy přišla o deset reprezentantů.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Necitlivé transparenty už v pondělí odsoudil prezident Juventusu Andrea Agnelli. "Tato tragédie není nic, k čemu by se měli fanoušci vyjadřovat. Jsem proti takovým transparentům i proti skandování s podobnými motivy," řekl.

AS Řím zaplatí dvojnásobnou částku za násilnosti fanoušků, kteří zničili před utkáním v Boloni prodejnu se vstupenkami a házeli stoly a odpadkové koše po zasahujících policistech. Na tribunách pak ve výtržnostech pokračovali s pyrotechnikou.

Přísný čtyřzápasový trest si odnesl od disciplinární komise záložník Fiorentiny Borja Valero, který se v pondělním duelu v Parmě (2:2) v nastavení strkal s Giannim Munarim. Středopolař soupeře dostal za vyloučení jen automatický zákaz startu na jedno utkání.

Reklama

Související témata: