Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalová řežba po neapolsku. Pěsti, rány židlí, policie v klidu. A nakonec překvapení!

Neapol

Na fotbale to bývá různě. Většinou se ale proti sobě postaví dva týmy a poměří síly. Při utkání italské amatérské soutěže poblíž Neapole mezi celky Giugliano Calcio a Virtus Volla se to ale nějak popletlo a s hostujícím mužstvem si to rozdávali především příznivci soupeře. Nepočítaly se góly, ale tržné rány. Domácí klub poté sám překvapivě rychle reagoval a odstoupil ze soutěže.

Fotbal bitka

 
Článek

Vše se strhlo po útoku diváka na jednoho z hostujících hráčů. A vášně už byly k nezastavení. Létaly pěsti, o kopance nebyla nouze. Sedačky na útulném stadiónku také byly k dispozici, ale počínání výtržníků z ostravských Bazalů ti italští nenapodobili. Zato použili židli. Prali se fanoušci, pořadatelé i hráči.

Ledově klidní a nad věcí zůstávali tři přítomní policisté. Jeden telefonoval snad kamsi pro posily, další evidovali rány. S řešením konfliktu si moc nelámali hlavu.

Podle videa pak byli identifikováni největší rváči, kteří údajně později byli zatčeni. Jeden z hráčů hostů skončil v nemocnici společně s dalšími čtyřmi lidmi.

Následovala i blesková sebereflexe domácího klubu, vzal vinu i s důsledky na sebe. „Okamžitě odstupujeme ze soutěže, bereme to jako věc absolutní morálky a etiky," kál se bez jakýchkoli výmluv Salvatore Sestile, prezident Giugliana.

Mělo by odstoupení Giugliana ze soutěže být inspirací pro další případy, kdy fanoušci toho či onoho týmu řádí jako utržení ze řetězu?
Ano
87,6 %
Ne
12,4 %
Celkem hlasovalo 2155 čtenářů.

Reklama

Související témata: