Hlavní obsah

Fiorentina - Sassuolo 3:4Berardiho třetí hattrick v sezóně připravil Fiorentinu o Ligu mistrů

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Sassuola porazili v 36. kole italské ligy domácí Fiorentinu 4:3 a zatímco sami opustili sestupové pozice, soupeře připravili o účast v předkole Ligy mistrů. Hattrickem k tomu pomohl nováčkovi soutěže Domenico Berardi. Třetí příčku následně potvrdila Neapol vítězstvím 3:0 nad Cagliari.

Článek

Devatenáctiletý útočník Berardi, který je v Sassuolu na hostování z Juventusu, vměstnal své góly do závěrečné dvacetiminutovky prvního poločasu. Ten úvodní dal z penalty, dalšími dvěma rozšířil svoji bilanci v sezóně na 16 branek a posunul se na páté místo tabulky střelců. Hattrickem se v letošním ročníku blýskl už potřetí.

Domácí se prosadili až po změně stran rovněž z penalty, ale Nicola Sansone znovu vrátil outsiderovi tříbrankový náskok. Ani patnáctý gól v sezóně Giuseppeho Rossiho, který se vrátil do sestavy poprvé po zranění z 5. ledna, a další trefa Juana Cuadrada už domácím k bodům nepomohly.

Fiorentina mohla v případě výhry živit šanci na boj o Ligu mistrů, ve zbývajících dvou kolech bude místo toho bránit čtvrtou pozici před Interem Milán, který má o čtyři body méně. Sassuolo dělí od sestupu dva body.

Neapol po sobotním zisku Italského poháru potvrdila formu třemi góly do sítě Cagliari, navíc domácí kapitán Marek Hamšík neproměnil penaltu.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:
Fiorentina - Sassuolo 3:4 (57. Rodríguez z pen., 72. Rossi, 75. Cuadrado - 23. z pen., 33. a 42. Berardi, 64. Sansone)
Neapol - Cagliari 3:0 (33. Mertens z pen., 43. Panděv, 57. Džemaili).

Reklama

Související témata: