Hlavní obsah

Juventus - Parma 7:0VIDEO: Juventus po 31 letech nastřílel v italské lize sedm gólů. Tévez předvedl parádní sólo

Turín
Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu v italské lize zvítězili doma 7:0 nad Parmou a připsali si nejvyšší výhru v Serii A od září roku 1983. Tehdy porazili Ascoli rovněž 7:0. Dvěma góly se na dnešní výhře podíleli útočníci Fernando Llorente, Carlos Tévez, který předvedl i parádní sólo, a Álvaro Morata. Juventus vede tabulku o tři body před AS Řím, který vyhrál nad FC Turín 3:0.

Tévezovo sólo v utkání proti Parmě.

 
Článek
Fotogalerie

Poslední Parma utrpěla nejvyšší debakl v historii. Dosud v italské lize prohrála dvakrát 0:5, a to s Interem Milán a právě Juventusem v roce 1991.

V dnešním utkání ji načal dorážkou Llorente. Následně parádní střelou z dálky zvýšil Lichtsteiner a ještě do poločasu hosty zlomil dalším doklepnutím Llorente.

Druhou půli pak začal neuvěřitelným sólem přes čtyři protihráče Tévez a svou akci přes polovinu hřiště zakončil gólovou střelou. Chvíli nato argentinský kanonýr přidal druhý zásah a vylepšil svou bilanci už na 12 gólů v této sezoně. V závěru destrukci Parmy završil dvěma zásahy střídající Morata.

Higuaín se trefil ve čtvrtém utkání v řadě

Fotbalisté Neapole, kteří se v Evropské lize utkají se Spartou, vyhráli 1:0 na hřišti Fiorentiny a bodovali poosmé za sebou. Na třetím místě ztrácejí na Juventus sedm bodů. O jediný gól zápasu se postaral argentinský kanonýr Gonzalo Higuaín, který se trefil ve čtvrtém utkání po sobě.

Neapol nastoupila v sestavě: Cabral - Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghúlam - Jorginho, López - Callejón, Hamšík (75. De Guzmán), Insigne (25. Mertens) - Higuaín (85. Henrique).

Chievo se dočkalo první výhry od poloviny září, když doma porazilo 2:1 Cesenu. Hosté sice dvě minuty před koncem srovnali, ale v nastavení rozhodl o triumfu Chieva svým druhým gólem v zápase útočník Pellissier.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:
Cagliari - FC Janov 1:1 (16. Farias - 53. vlastní Rossettini)
Chievo - Cesena 2:1 (48. a 90. Pellissier - 88. Djurič)
Empoli - Lazio Řím 2:1 (52. Barba, 55. Maccarone - 66. Djordjevič)
Juventus Turín - Parma 7:0 (23. a 36. Llorente, 50. a 58. Tévez, 76. a 88. Morata, 29. Lichtsteiner)
Palermo - Udine 1:1 (42. Dybala - 5. Théréau)
Fiorentina - Neapol 0:1 (61. Higuaín)
AS Řím - FC Turín 3:0 (8. Torosidis, 27. Keita, 58. Ljajič)
Inter Milán - Hellas Verona 2:2 (18. a 48. Icardi - 10. Toni, 89. López)

Reklama

Související témata: