Hlavní obsah

Neapol - Inter 2:2Neapol ztratila dvoubrankové vedení a s Interem remizovala

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Neapole ztratili dvoubrankové vedení v zápase 26. kola italské ligy s Interem Milán a remizovali 2:2. Ztrácejí tak stále čtyři body na druhý AS Řím, který hrál na hřišti Chieva Verona 0:0. Tým z hlavního města remizoval v osmi z posledních devíti zápasů a zaostává za vedoucím Juventusem Turín o osm bodů. Lídr tabulky má navíc pondělní zápas se Sassuolem k dobru. Udine ukončilo sérii tří porážek v řadě a s FC Turín vyhrálo 3:2.

Článek

Neapol byla od začátku aktivnějším týmem, do největší šance prvního poločasu se po půlhodině hry dostal Higuaín, z voleje však přestřelil bránu. V druhém dějství se Neapol už dostala do vedení, po Henriqueho přesném centru se hlavou prosadil slovenský reprezentant Hamšík. V 63. minutě zdvojnásobil Higuaín náskok povedenou střelou, jež se odrazila za gólmana Handanoviče od tyče.

V 72. minutě ale vstřelil kontaktní gól Palacio a tentýž hráč byl o několik minut později faulován Henriquem v pokutovém území. Obránce domácích obdržel druhou žlutou kartu v zápase a s 15 góly nejlepší střelec Interu Icardi nařízenou penaltu proměnil.

AS Řím sice pošestnácté v řadě v lize neprohrál, hned deset těchto utkání ale skončilo remízou a druhý celek tabulky pomalu ztrácí šanci v boji o titul. Na hřišti Chieva za hosty výrazněji zahrozili pouze v prvním poločase Iturbe a Gervinho. Ošklivé zranění si v duelu přivodil devatenáctiletý obránce Mattiello, jenž ve veronském celku hostuje z Juventusu. Při střetu s Nainggolanem si zlomil nohu.

Udine nezačalo s Turínem dobře, po čtvrthodině otevřel skóre nejlepší střelec hostů Quagliarella. Hned o dvě minuty později ale vyrovnal desátou trefou v sezoně kanonýr Di Natale a k obratu přispěl v 25. minutě vlastním gólem Molinaro. Na začátku druhé půle využil Di Nataleho centr Wagué a Turínu k třináctému bodovému zisku v řadě nepomohl ani gól Benassiho ze 69. minuty.

Empoli i Janovu se v posledních kolech dařilo a ve vzájemném zápase si týmy rozdělily body. Hosté byli sice od 27. minuty blíže vítězství po gólu Nianga, cenný bod pro Empoli ale zachránil Barba.

Italská fotbalová liga - 26. kolo:
Cesena - Palermo 0:0
Chievo - AS Řím 0:0
Empoli - FC Janov 1:1 (66. Barba - 27. Niang)
Parma - Bergamo 0:0
Udine - FC Turín 3:2 (17. Di Natale, 25. vlastní Molinaro, 49. Wagué - 15. Quagliarella, 69. Benassi)
Neapol - Inter Milán 2:2 (51. Hamšík, 63. Higuaín - 72. Palacio, 87. Icardi z pen.).

Reklama

Související témata: