Hlavní obsah

Lazio Řím - Empoli 4:0Lazio se po výhře nad Empoli propracovalo na druhé místo

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Lazia Řím deklasovali v italské lize Empoli 4:0 a posunuli se na druhé místo tabulky o bod před městského rivala AS, který remizoval 1:1 v Turíně. Na čtvrtou pozici po výhře 3:0 nad Fiorentinou poskočila Neapol.

Foto: Ciro Fusco, ČTK/AP

Senad Lulic z Lazia Řím skóruje v zápase s Neapolí.

Článek

Lazio se k osmé ligové výhře v řadě přiblížilo už v prvním poločase, ve kterém mu tříbrankové vedení zajistili Mauri, Klose a Candreva. Po přestávce se prosadil také Anderson, a přestože domácí oslabil v 58. minutě po inkasování druhé žluté karty obránce Novaretti, jenž na hřišti ve 40. minutě nahradil zraněného De Vrije, Empoli se ani k čestnému gólu neprobojovalo.

AS Řím se dostalo do vedení na půdě FC Turín v 58. minutě. Moretti ve vápně fauloval De Rossiho a Florenzi proměnil pokutový kop, přestože brankář Padelli odhadl směr střely. O sedm minut později ale remízu domácím zajistil střídající López. Oba týmy potřetí v řadě bodovaly.

Neapol z předchozích pěti ligových zápasů získala pouhé dva body, v utkání proti Fiorentině ale jasně dominovala a soupeři nepovolila jedinou střelu na bránu. Naopak domácí se prosadili třikrát: ve 23. minutě otevřel skóre po Higuaínově přihrávce Mertens, v druhém poločase potvrdili převahu Neapole Hamšík a Callejón.

Svěřenci trenéra Beníteze vystřídali na čtvrtém místě právě Fiorentinu, jež poprvé po třech zápasech vyšla bodově naprázdno.

AC Milán doma opět ztratil

V 58. minutě duelu mezi milánským AC a Sampdorií Janov se podruhé v sezóně prosadil záložník Soriano a poslal hosty do vedení. Velký díl na brance měl Eto'o, který Sorianovi do gólové pozice přihrál mezi nohama jednoho z bránících hráčů.

Domácí hráči za čtvrt hodiny vyrovnali. De Jongovu střelu tečoval Duncan a na náhlou změnu směru míče už nestihl brankář Viviano zareagovat. Obrat mohl o chvíli později dokonat Suso, trefil však pouze tyč a zápas tak skončil 1:1.

Italská fotbalová liga - 30. kolo:
Cesena - Chievo 0:1 (82. Pellissier)
Bergamo - Sassuolo 2:1 (42. a 63. z pen. Denis - 59. Berardi)
FC Turín - AS Řím 1:1 (65. López - 58. Florenzi z pen.)
Lazio Řím - Empoli 4:0 (4. Mauri, 31. Klose, 44. Candreva, 53. Anderson)
Neapol - Fiorentina 3:0 (23. Mertens, 71. Hamšík, 89. Callejón)
Udine - Palermo 1:3 (81. Di Natale - 15. Lazaar, 21. Rigoni, 66. Čočev)
AC Milán - Sampdoria Janov 1:1 (74. De Jong - 58. Soriano)

Reklama

Související témata: