Hlavní obsah

AS Řím - Janov 2:0Fotbalisté AS Řím vyhráli nad Janovem a jsou druzí

Fotbalisté AS Řím vyhráli v 34. kole italské ligy nad Janovem 2:0 a po zaváhání Lazia v Bergamu se posunuli na druhé místo tabulky. Oba římské kluby čtyři kola před koncem usilují o druhou příčku, která zajišťuje přímý postup do Ligy mistrů.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Seydou Doumbia (vlevo) oslavuje svůj gól proti FC Janov se spoluhráčem z AS Řím Danielem De Rossim.

Článek

Hráčům AS v prvním poločase zajistil vedení Doumbia. Ve druhé půli podržel domácí tým brankář De Sanctis, který zneškodnil ránu Bertolacciho, v nastaveném čase pak pojistil výhru Florenzi.

Lazio na výhru městského rivala odpovědět nedokázalo, na hřišti Atalanty Bergamo pouze remizovalo 1:1. Po úvodní brance Biavy hosté museli o bod bojovat a záložník Parolo jim ho zajistil až v 77. minutě.

Lazio ze čtvrtého místa zároveň dostala pod tlak Neapol, která si poradila 3:0 s AC Milán. Hosté museli hrát hned od první minuty bez De Sciglia, který dostal po zákroku na Hamšíka červenou kartu - nejrychlejší v této sezoně Serie A. Následnou penaltu ale Higuaín neproměnil, brankář López se vytáhl skvělým zákrokem.

Neapol tlačila, ale na první gól si musela počkat až do 70. minuty, kdy se z vápna trefil Hamšík. Potom už domácí pojistili výhru dalšími dvěma brankami během šesti minut: nejprve skóroval Higuaín a na konečných 3:0 zvýšil Gabbiadini.

Nedařilo se ani druhému milánskému týmu, Inter doma nedokázal pokořit obranu Chieva. Naopak tři body si z Verony veze Udine. O jeho výhře rozhodl kapitán Antonio Di Natale, který vstřelil 206. branku v nejvyšší italské soutěži a přeskočil díky tomu Roberta Baggia v historické tabulce. Jen pět hráčů dalo v Serii A více gólů.

Italská fotbalová liga - 34. kolo:
AS Řím - FC Janov 2:0 (35. Doumbia, 90.+3 Florenzi)
Bergamo - Lazio Řím 1:1 (49. Biava - 78. Parolo)
Fiorentina - Cesena 3:1 (32. z pen. a 36. Iličič, 56. Gilardino - 59. Rodríguez), Hellas Verona - Udine 0:1 (62. Di Natale)
Inter Milán - Chievo 0:0
Neapol - AC Milán 3:0 (70. Hamšík, 74. Higuaín, 76. Gabbiadini)

Reklama

Související témata: