Hlavní obsah

Toni je v 38 letech nejstarším králem střelců italské ligy

Řím

V 38 letech se stal Luca Toni nejstarším králem střelců italské fotbalové ligy. V 38 zápasech za Veronu dal 22 gólů a o první místo v tabulce kanonýrů se podělil s Maurem Icardim z Interu Milán, který je o 16 let mladší.

Foto: Profimedia.cz

Luca Toni v dresu Verony

Článek

"Beru to jako příjemné zadostiučinění, být v tomhle věku znovu nejlepším střelcem. Byl to úžasný rok nejen pro mě, ale pro celý tým, klub i fanoušky Verony. Na kolik se cítím? Na 26. Ne, řekněme na 30," uvedl se smíchem Toni po sobotním posledním utkání, v němž gólem přispěl k remíze 2:2 s mistrovským Juventusem. Hellas skončil v Serii A na třináctém místě.

Toni vládl střelcům italské ligy už před devíti lety, kdy dal za Fiorentinu 31 branek. Po další sezoně přestoupil do Bayernu Mnichov, později hrál také za AS Řím či Juventus.

Ve Veroně mu končí smlouva a zatím neví, co bude dál. "S prezidentem klubu i fanoušky mám mimořádné vztahy, ale uvidíme, kdo bude trenérem a manažerem," řekl Toni, který dal zatím v Serii A 151 branek a je čtvrtým nejlepším střelcem mezi stále aktivními hráči.

Icardi se na něj dotáhl díky dvěma trefám při nedělním vítězství 4:3 nad Empoli. Dvaadvacetiletý Argentinec vyhrál soutěž o nejlepšího střelce jako nejmladší hráč od roku 1978, kdy kanonýrům vládl v 21 letech Paolo Rossi. "Nečekal jsem to. V mém věku je to velký úspěch," řekl Icardi. Napodobil slavné krajany Diega Maradonu, Gabriela Batistutu a Hernána Crespa, kteří byli rovněž nejlepšími střelci italské ligy.

Reklama

Související témata: