Hlavní obsah

Útočník Pobřeží slonoviny Gervinho přestoupil z AS Řím do Číny

Peking

Další známou tváří čínské fotbalové ligy bude útočník Gervinho, který přestoupil z AS Řím do týmu Hebei China Fortune. Osmadvacetiletý reprezentant Pobřeží slonoviny, jemuž loni pomohl k triumfu na mistrovství Afriky, podepsal s týmem nováčka soutěže tříletou smlouvu, média spekulují o přestupové částce 18 miliónů eur (486 miliónů korun).

Foto: Jason Lee, Reuters

Čínské bankovky, ilustrační snímek.

Článek

Účastník dvou světových šampionátů Gervinho odehrál v této sezoně za AS Řím 14 ligových duelů a vstřelil šest gólů, naposledy se však trefil začátkem listopadu. V Římě působil od srpna 2013, předtím hájil barvy Arsenalu, Lille, Le Mans a Beverenu.

Loni v létě byl na spadnutí jeho přestup do celku Al Džazíra ze Spojených arabských emirátů. Ten nakonec zhatily přemrštěné požadavky Gervinha, jenž vedle platu ve výši 3,3 miliónu korun týdně požadoval i vlastní pláž, helikoptéru a také ubytování a pravidelné letenky do vlasti pro všechny členy rodiny.

Ve finančně lukrativní čínské nejvyšší soutěži momentálně působí například trenéři Luiz Felipe Scolari, Sven-Göran Eriksson či Alberto Zaccheroni, k nejznámějším hráčům patří Ghaňan Asamoah Gyan, Portugalec Rúben Micael, Švéd Gustav Svensson nebo Australan Tim Cahill.

Reklama

Související témata: