Hlavní obsah

Dražší byl jen Nedvěd! Juventus prý zaplatí za Schicka téměř 800 miliónů korun

Za útočníka Patrika Schicka zaplatí Juventus podle italských médií dokonce 30,5 miliónu eur (zhruba 797 miliónů korun). Uvedla to televizní stanice Sky Sport Italia, podle které se turínský celek dohodl se Sampdorií Janov na tříletém splátkovém kalendáři. Pro jednadvacetiletého českého fotbalistu má být v Turíně připravena pětiletá smlouva.

Foto: Sport.cz

Patrik Schick v dresu Sampdorie.

Článek

Schick by se měl v nejbližších dnech podrobit v novém působišti lékařské prohlídce a podepsat smlouvu. Ve středu ho čeká sraz české jednadvacítky, s kterou má ve čtvrtek odcestovat na mistrovství Evropy v Polsku. Turnaj začne v neděli.

Dosud se psalo, že Schick přestoupí do Juventusu za 25 miliónů eur (asi 654 miliónů korun), což je výstupní klauzule stanovená v jeho smlouvě se Sampdorií. I po přestupu by mohl zůstat v příští sezóně v janovském klubu, za který odehrál jednu sezónu, v níž dal 11 ligových gólů a upoutal na sebe pozornost.

Záležet bude na tom, jaký udělá v letní přípravě dojem na kouče Juventusu Massimiliana Allegriho. Kdyby se úřadující šestinásobný italský mistr rozhodl poslat Schicka na hostování, má mít Sampdoria právo po něm sáhnout jako první.

Přestup za téměř 800 miliónů korun by z Schicka udělal druhého nejdražšího hráče české historie. Víc stál jen Pavel Nedvěd. V roce 2001 ho právě Juventus koupil z Lazia Řím za zhruba 1,6 miliardy korun. Část z odstupného za Schickův přestup dostane pražská Sparta, která loni talentovaného útočníka prodala do Sampdorie za přibližně 100 miliónů korun.

Reklama

Související témata: