Hlavní obsah

Schick odjel z dějiště šampionátu! Od přestupu do Juventusu jej dělí jen hodiny

Radek Malina (Tychy)Sport.czPrávo

Už jen hodiny dělí podle všech indicií českého útočníka Patrika Schicka od přestupu do Juventusu Turín, úřadujícího italského fotbalového šampióna a finalisty Ligy mistrů. Jednadvacetiletý rodák z Prahy patřící aktuálně Sampdorii Janov by se měl stát druhým nejdražším hráčem v historii českého fotbalu.

Foto: Sport.cz

Patrik Schick už v triku Juventusu.

Článek

Schick ještě v úterý odehrál třiaosmdesát minut na mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let proti Itálii, v němž český tým zvítězil 3:1 a udržel naděje na postup. Ve čtvrtek ráno pak opustil tým a zamířil letecky do Turína.

„Jsem velmi rád, že mi vedení týmu cestu umožnilo. Je to pro mě velice důležité. Věřím, že mi čtvrteční dění pomůže i směrem k turnaji. Vrátím se k týmu s čistou hlavou a v sobotním zápase zase dám gól," připustil Patrik Schick, že měl přestupových jednání se Starou dámou, jak je klub z Turína přezdíván, plnou hlavu.

Lavička neměl námitky

„Patrik požádal o krátké uvolnění, aby mohl absolvovat lékařkou prohlídku a další procedury související se změnou klubu. Po zvážení všech okolností jsme hráči vyhověli," uvedl před dopoledním regeneračním tréninkem českého týmu na hřišti GKS Katovice manažer reprezentace Jaromír Šetrle.

Schick by se ještě ve čtvrtek večer měl připojit opět k týmu. „Patrik strávil většinu času na hřišti při středečním souboji s Italy, tudíž na něj čekal stejně jako na další hráče základní sestavy jen lehký trénink zaměřený na regeneraci. Odpoledne mají hráči osobní volno. Patrik vědom si dalšího programu absolvoval všechny potřebné procedury ještě večer po zápase s našimi maséry a fyzioterapeuty, proto jsem neměl proti jeho uvolnění námitky," uvedl trenér jednadvacítky Vítězslav Lavička.

Druhý nejdražší Čech v historii?

Schick ještě v předminulé sezóně nastupoval v dresu Bohemians 1905 v nejvyšší české soutěži. V sedmadvaceti zápasech vstřelil osm gólů a vydatně pomohl české jednadvacítce na mistrovství Evropy, když byl s deseti brankami nejlepším střelcem kvalifikace.

V létě odešel do Sampdorie Janov. Postupně se rozkoukával, v novém prostředí získával půdu pod nohama, aby jeho konečná bilance zněla třináct branek v pětatřiceti startech v novém působišti.

Přestup je i podle klubového serveru Juventusu už pouhou formalitou. Schick absolvuje rutinní lékařskou prohlídku, v odpoledních hodinách by klub měl potvrdit podpis kontraktu.

Italská média spekulují o ceně 30 miliónu eur, což je přibližně 800 miliónů korun. V historii českého fotbalu byl nákladnější jen transfer současného sportovního ředitele Juventusu Pavla Nedvěda, za něhož Stará dáma zaplatila před šestnácti lety římskému Laziu sumu dvojnásobnou.

Reklama