Hlavní obsah

Udinese - Sampdoria 4:0Udine s Čechy v sestavě konečně zabralo, pomohly mu tři penalty

Řím

Fotbalisté Udine porazili v 7. kole italské ligy na svém hřišti Sampdorii Janov 4:0 a přerušili sérii tří porážek. Domácí proměnili hned tři pokutové kopy, pokaždé se exekuce ujal jiný hráč. Oba čeští reprezentanti v dresu Udine nastoupili v základní sestavě. Antonín Barák byl střídán v 64. minutě, předtím obdržel žlutou kartu. Jakub Jankto odehrál celé utkání.

Foto: Alberto Lancia, ČTK/AP

Český záložník Udine Jakub Jankto se spoluhráčem Valonem Behramim - ilustrační foto.

Článek

Po neúspěšném startu do sezóny se spekulovalo o pozici trenéra Luigiho Delneriho, zkušený kouč ale prozatím dokázal se svým týmem na kritiku odpovědět. Pomohla k tomu kuriózní situace z 27. minuty, kdy brankář Puggioni atakoval tělem protihráče v rohu pokutového území a rozhodčí posoudil kontakt jako nedovolený. Nařízenou penaltu proměnil s přehledem De Paul.

Také druhý gól padl z pokutového kopu. Tentokrát se k puntíku postavil Maxi López a ani on se nemýlil. To už hráli hosté v oslabení, protože krátce před pauzou byl vyloučen po druhé žluté kartě Barreto.

Pět minut před koncem přidal třetí gól znovu Maxi López a v nastavení nařídil sudí ještě další penaltu ve prospěch domácích, kterou proměnil střídající Fofana.

Reklama

Související témata: