Hlavní obsah

Buffon by si mohl plánovaný konec kariéry rozmyslet

Řím

Brankář Gianluigi Buffon dva dny před čtyřicátými narozeninami naznačil, že by mohl odložit plánovaný konec kariéry. Gólman Juventusu po listopadovém neúspěchu Itálie v baráži mistrovství světa skončil v reprezentaci a po sezóně plánoval s fotbalem skončit úplně. V rozhovoru pro deník La Repubblica však uvedl, že v turínském klubu by mohl pokračovat dál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gianiugi Buffon na archivním snímku.

Článek

"Brzy si sednu s prezidentem (klubu) Agnellim a promluvíme si o tom. Líbilo by se mi pokračovat, ale chci to nejlepší pro tým. Proto chci vědět, co se mnou mají v plánu a jestli si myslí, že bych stále mohl být pro tým přínosem. Rozhodně bych nechtěl být klubu a spoluhráčům na obtíž," řekl Buffon.

Mistr světa z roku 2006 by se po čtyřicítce nerad stal terčem kritiky jako bývalý slavný brankář Dino Zoff. "Je to téma, při kterém se trochu stydím a není to příjemné. Nerad bych byl starcem, který lže sám sobě, jen aby se zuby nehty držel svého odkazu," prohlásil Buffon.

Po sezóně mu skončí v Turíně smlouva a s variantou, že by mohl pokračovat jinde, nepočítá. "Buď Juventus, nebo nic," řekl Buffon, který odstartoval kariéru v Parmě. V Turíně působí od roku 2001, získal s ním osm titulů a v roce 2007 mu stejně jako například český záložník Pavel Nedvěd pomohl po trestu za korupci k návratu z druhé ligy.

V italské reprezentaci má Buffon na kontě 175 zápasů. Pětkrát byl vyhlášen nejlepším brankářem světa - naposledy ocenění získal loni.

Reklama

Související témata: