Hlavní obsah

Hořká premiéra. Drsek za přístup hráčů doufal v odměnu, ale na Plzeň nevyzrál

Praha

Mohl to být debut snů! Fotbalová Dukla Praha pod taktovkou Pavla Drska odbývajícího si premiéru mezi fotbalovou elitou v úvodním duelu nového ligového ročníku trápila úřadujícího mistra z Plzně. Ještě jednadvacet minut před koncem klub z Julisky vedl, ale nakonec opouštěl bojiště s prázdnou a po výsledku 1:3 netajil šéf lavičky pražského klubu zklamání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Pavel Drsek.

Článek

Mistrovská Plzeň vstoupila do sezóny vítězstvím nad Duklou

Jaká pro vás byla trenérská premiéra v nejvyšší soutěži na lavičce Dukly?

Když po hodině vedete nad Plzní, chcete urvat alespoň bod. Tudíž jsem zklamaný, že nemáme nic. Nikoliv však z přístupu hráčů, protože ti si sáhli na dno.

Doufal jste po výborném vstupu a udržení čistého konta do přestávky, že můžete Plzeň skutečně zaskočit a obrat o body?

Dobrý vstup a rychlé vedení podpořilo naši taktiku. Nechtěli jsme hrát otevřený fotbal, protože víme, jak je Plzeň silná v rychlých protiútocích. Jenže od dvacáté minuty jsme příliš zalezli, naši záložníci byli hluboko. Ale do poločasu jsme to přestáli. Paradoxně druhý poločas nebyl zase tak špatný, ale když nám Plzeň dala dva rychlé góly, bylo složité s výsledkem cokoliv udělat. Zkusili jsme změnit i rozestavení, ale s vývojem se nám nepodařilo nic udělat.

Zatímco během prvních pětadvaceti minut jste byli hodně nebezpeční a drželi defenzivu Plzně v napětí, po obrátce se to nedařilo. Proč?

Hráli jsme proti klubu, který má obrovskou kvalitu. Snažili jsme se rozdíl vyvážit bojovností a způsobem hry, kdy jsme sázeli spíše na brejky. Byly tam situace, které jsme mohli vyřešit lépe. Ještě při našem vedení po obrátce přišel okamžik, kdy se rýsovala situace v podobě samostatného úniku.

Byl jste spokojený s defenzivou, která byla v minulé sezóně hodně velkou slabinou Dukly?

V tomto směru jsme podali koncentrovanější výkon než v minulé sezóně. První gól byl výsledkem kvality soupeře, kdy akci sehrál vlastně na jeden dotek. Kolmá přihrávka, sklepnutí a perfektní zakončení... To se těžko uhlídá. Ale byly okamžiky, kdy jsme ve středu pole byli rozlítaní, nepřistupovali jsme k protihráčům včas, což mě mrzí. Tam je třeba být lepší.

Do zápasu jste nasadili i tři zelenáče. Obránce Chlumecký hrál nejvyšší soutěž poprvé, záložník Bezdička nastoupil k druhému utkání v kariéře a rovněž útočník Breda má minimum zkušenosti s nejvyšší soutěží. Jak hodnotíte výkony mladíků ve vašem dresu?

Vím, že mladí kluci potřebují čas, ale jednou začít musí. Chlumecký to měl složité, protože čelil Krmenčikoví a později Řezníčkovi. Poznal odlišný level proti druhé lize. Bezdička dokáže být hodně rychlý, což jsme viděli. Kdyby se v jednom okamžiku lépe domluvil s Holendou, mohl jít sám na brankáře. A Bredu znám z Jablonce. Dlouho v lize nehrál, určitě půjde stejně jako ostatní kluci nahoru a proti týmům, které nemají kvalitu jako Plzeň, bude výraznější.

Reklama

Související témata: