Hlavní obsah

Spartě spadl kámen ze srdce. Smělého nováčka položila na lopatky díky zkušenostem

Neporazit doma v premiéře ligového nováčka, začali by sezónu stejně mizerně jako loni. Černý scénář, který se pomalu začal naplňovat, nakonec fotbalisté pražské Sparty odmítli. „Dá se asi říci, že nám spadl kámen ze srdce. Nepřestávali jsme věřit i za nerozhodného stavu a můžeme být spokojeni s úvodní výhrou,“ pochvaluje si obránce Martin Frýdek po vítězství 2:0 nad Opavou.

Sparta vstoupila do sezóny vítězně. Poradila si s OpavouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jak fanoušci Opavy pochodovali na Letnou

Letní příprava mužstvu nevyšla, jen dvě výhry ze sedmi utkání nebudily přílišný optimismus. Jenže zatímco loni Sparta otevřela ligu domácí plichtou s Bohemians, tentokrát doma body hned na úvod neztratila.

„Nervozitu jsem po výsledcích v přípravě cítil, ale spíš z okolí, ne v kabině. První tři týdny jsme opravdu tvrdě pracovali a hráli v těžké únavě, nevybírali si lehké soupeře. Teď jsme zvolnili, věřím, že se kvalita ukáže a budeme vítězit," oddechl si i trenér Pavel Hapal.

Opava naplnila očekávání smělého nováčka. Na lopatky ji položila až šťastná Kangova střela z dálky.

„Sparta vyhrála zaslouženě, protože má zkrátka daleko víc zkušeností, než máme my. Hráčům těžko můžu něco vytknout. V atmosféře takového stadiónu jsme si však nedokázali v naší hře odpočinout, v tom vidím nováčkovskou daň. Neměli jsme pak takový drajv jako obvykle," líčí kouč Roman Skuhravý.

Druholigové chyby se mezi elitou trestají

„Když už jsem si myslel, že nás Sparta nemá čím překvapit, přišel gól zdálky. Nedokázali jsme proti Kangovi vystoupit, nevím, jestli se jeho střela dala chytit, nikdy jsem v bráně nestál. A před druhým gólem přišla druholigová chyba, kterou v nižší soutěži nepotrestají, tady hned. Dostali jsme to z jedné vody načisto, ale jedeme dál," ujišťuje Skuhravý.

Letenští by se tak měli zbavit nervozity před cestou do Srbska, kde ve čtvrtek rozehrají 2. předkolo Evropské ligy proti Spartaku Subotica.

„Myslím, že vstupní vítězství je pro nás velmi dobré. Každý z nás teď bude o něco sebejistější a všichni tak můžeme z první výhry těžit," očekává útočník Benjamin Tetteh. Slavil sice svoji první ligovou trefu v rudém dresu, druhý gól však byl nakonec připsán tečujícímu opavskému Svozilovi.

Reklama

Související témata: