Hlavní obsah

Kotli hrozí stěhování. Slavia má za výtržnosti podmínečně uzavřenou tribunu Sever

Praha
Aktualizováno

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace uzavřela fotbalistům pražské Slavie tribunu Sever na dvě utkání s podmínečným odkladem na čtyři ligové zápasy. Navíc i peněžitou pokutou 50 tisíc korun. Trest udělila za výtržnosti fanoušků a napadení i zranění členů pořadatelské služby v utkání proti Jablonci.

Foto: Policie.cz

Policie hledá zakroužkovaného diváka, který se zapojil do konfliktní situace při utkání Slavia - Jablonec.

Článek

Sešívaní duel s Jabloncem prohráli, navíc jim přitížily výtržnosti fanoušků. Krátce po začátku utkání několik lidí z kotle domácích vběhlo na hřiště, kde někteří zaútočili na členy pořadatelské služby a několik jich zranili.

Slávističtí fanoušci na pořadatele podle dostupných informací zaútočili, protože si mysleli, že jsou příznivci Sparty. "Jak se později ukázalo, tak to nebyla pravda," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Některé podezřelé se už policistům podařilo zadržet, jsou stíháni za výtržnictví a ublížení na zdraví. Hledají ještě několik dalších výtržníků, na webu zveřejnili jejich fotografie.

Hubník, Kanga a Tetour mají stop

K potížím došlo i během posledního zápasu Slavie s Plzní, s oběma kluby proto komise zahájila řízení.

Pokutu dostaly také Teplice, za porušení povinností pořadatelského klubu právě v duelu se Slavií zaplatí 50 tisíc korun. Spartu bude stát 30 tisíc korun nesportovní chování fanoušků v derby s Bohemians Praha 1905.

Zastavenou činnosti na jedno utkání mají za vyloučení plzeňský stoper Roman Hubník a za čtyři žluté karty Guélor Kanga ze Sparty a Daniel Tetour z Dukly.

Reklama

Související témata: