Hlavní obsah

Baník - Sparta 0:1Šlágr kola vyzněl pro Spartu. Rozhodl rychlík Tetteh

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Tetteh 0 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty zvítězili v dohrávce 8, ligového kola v Ostravě nad Baníkem 1:0 a v tabulce ztrácejí ze třetího místa bod na vedoucí Slavii a druhou Plzeň. Vítěznou trefu Pražanů, kteří jako jediní zůstávají v soutěži neporažení, zařídil v 78. minutě po rychlém útoku Benjamin Tetteh. Ostravští v aktuálním ligovém ročníku doma poprvé inkasovali a v tabulce jsou pátí.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu, v popředí uprostřed jeho autor Benjamin Tetteh.

Článek
Fotogalerie

Baník na Spartu vyrukoval i s uzdraveným kapitánem Milanem Barošem, ale v ohlušující vřavě vyprodaného stadiónu budily emoce spíše osobní souboje a půtky.

Domácí se snažili začít aktivně. Holzer se po pěti minutách sice hezky uvolnil středem, ale jeho rána neměla adekvátní razanci. To Baroš se v 19. minutě zase ocitl ve velmi dobré palebné pozice uvnitř vápna, pro změnu mu však vůbec nevyšel první dotek s balónem a tím ani následná koncovka.

Vypjatý duel plný tvrdých střetů přinesl vyrovnaný fotbal, který měl v prvním poločase minimum možností. Patrně tu největší promarnil v 36. minutě Šural, který si ve vápně zasekl obránce, ale jeho střelu k tyči dokázal Stronati kousek před čarou zblokovat do bezpečí.

Ostravské šance bez gólového efektu

Bojovný charakter zápasu se nezměnil ani po přestávce. Hrubý se pokoušel překvapit Nitu ranou z dvaceti metrů, ale sparťanský brankář míč vyškrábl. Zaváhání Šindeláře udělalo po hodině hry cestu k vedoucímu gólu hostujícímu Plavšičovi, který šel úplně sám na Laštůvku, ale ostravský gólman skvělým zákrokem domácí podržel.

Pořádné štěstí pak měli i sparťané. Střílenou přihrávku Fleišmana tečoval Radakovič, pro hosty naštěstí míč o centimetry minul tyčku. Rozhodující úder přišel v 77. minutě: Frýdek poslal pasem za obranu vstříc Laštůvkovi Tetteha, který přesným dloubnutím dílo dokonal.

Domácí ihned reagovali střídáním a čerstvý náhradník Jakub Šašinka mohl prvním kontaktem s míčem srovnat, ale slibné možnosti se zalekl a zakončil špatně. Další šance už domácí ani v sedmiminutovém nastavení neměli a tým kouče Páníka po sérii pěti utkání poprvé nebodoval.

8. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 77. Tetteh. Rozhodčí: Královec - Hájek, Flimmel. ŽK: Diop, Fillo, Pazdera, J. Šašinka - Šural, Tetteh, Frýdek, Vukadinovič. Diváci: 14 212.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman - Fillo (88. Granečný), Jánoš (81. O. Šašinka), Hrubý, Holzer - Baroš (78. J. Šašinka), Diop. Trenér: Páník.
Sparta: Nita - Chipciu, Radakovič, Kaya, Costa - Sáček (73. Vukadinovič), Stanciu, Frýdek, Plavšič (81. Čivič) - Šural, Tetteh (86. Mebrahtu). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: