Hlavní obsah

Slavia - Příbram 4:1Stochova paráda dorazila nováčka, sešívaní stráví pauzu na prvním místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Bořil 1 : 0
15. Rezek 1 : 1
32. Baluta 2 : 1
35. Frydrych 3 : 1
75. Stoch 4 : 1
Záznam online reportáže

Rozebrali obranu favorita a skórovali do prázdné branky jedna krása. Jeden husarský kousek však nováčkovi na bodový zisk v Edenu nestačil. Fotbalisté pražské Slavie porazili v utkání 11. ligového kola Příbram 4:1 a reprezentační přestávku tak stráví na prvním místě tabulky. Parádní trefou se blýskl záložník Stoch. Slavia doma v lize Příbram porazila již desetkrát za sebou a z 20 domácích zápasů s ní ani jednou neprohrála...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie sice v Edenu rychle přišli o náskok. Ještě do přestávky duelu s Příbramí však šli znovu do vedení a opět měli důvod k radosti.

Článek
Fotogalerie

Dvě změny proti čtvrtečnímu duelu v Petrohradu udělal trenér Trpišovský v základní sestavě Slavie. Místo Coufala s Traorém nasadil Balutu s Frydrychem.

Začátek se sešívaným povedl a po necelé čtvrthodince se ujali vedení. Přetažený centr z rohového kopu vrátil Ngadeu před branku a Bořil zblízka otevřel skóre. Obránce dal v kariéře tři ligové góly - a všechny do sítě Příbrami!

Jenže jak rychle domácí vedení získali, tak rychle ho i pozbyli. Ligový nováček ukázal, že i na hřišti velkého favorita chce hrát otevřenou partii. Příbram předvedla parádní bleskový výpad, na jehož konci Hlúpik naservíroval míč Rezkovi a mazák zakončoval do prázdné branky.

Jenže Slavia měla nabito a pro Kočího chytajícího v příbramské brance teprve druhý zápas v kariéře byl duel v Edenu velkým soustem. Zápas se zlomil po půlhodině v rozpětí dvou minut. Nejprve Hušbauer efektně dloubl balón za obranu a Baluta jeho dílo důrazně dokončil. Poté si Frydrych navedl míč na levačku a z hranice šestnáctky ho poslal ke vzdálenější tyči.

S dvoubrankovým náskokem se favoritovi dýchalo už mnohem líp. Po přestávce dál útočil, ale branky nepřibývaly. Souček z velké šance přestřelil, expříbramský Matoušek zase po sóle pálil jen do gólmana. Souček pak v další tutovce nedosáhl na míč.

Gólovou lahůdku si pro sebe vyhradil tedy až Stoch, který byl při chutí již na hřišti Zenitu, ale trefil tam jen břevno. Tentokrát převzal míč nějakých třicet metrů od branky, práskl do něj - a Kočí se jen díval, jak doplachtil přesně pod víko.

Fotbalová liga - 11. kolo:
Slavia Praha - 1. FK Příbram 4:1 (3:1)
Branky: 13. Bořil, 32. Baluta, 35. Frydrych, 75. Stoch - 15. Rezek. Rozhodčí: Královec - Hájek, Kubr. ŽK: Bořil - Hlúpik. Diváci: 10 747.
Slavia: Kolář - Frydrych, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer, Baluta (81. Mešanovič), Zmrhal (71. Olayinka) - Matoušek. Trenér: Trpišovský.
Příbram: Kočí - Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel (46. Voltr) - Hlúpik, Kilián (56. Pejša), Průcha, Antwi (71. Katidis) - Květ - Rezek. Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: