Hlavní obsah

Sparta nasadila vyšší hráče, přesto z rohů dvakrát inkasovala. Trestuhodné, láteří Ščasný

Praha

Jak ubránit standardní situace? Klíčová otázka každého fotbalového zápasu už musí Letenské strašit ze snu. Tradiční bolest je dostihla i v prestižním derby. Oba dva góly inkasovali z rohových kopů, proto doma se Slavií stejně jako na jaře znovu jen remizovali (2:2). „Ostatní taktické pokyny kluci splnili excelentně, ale dostat dva góly z rohů je trestuhodné,“ láteří trenér Zdeněk Ščasný.

Cítím, že to bylo na tři body, řekl po derby trenér Sparty Zdeněk Ščasný.Video: Sport.cz

 
Článek

Sami sešívaní jsou překvapení, jak snadno se prosadili ze vzduchu.

„Trochu paradox. Sparta nasadila vyšší hráče než dřív, proto jsme ji chtěli zaskočit spíš ze stran. A dáme jí dva góly z rohů," diví se záložník Tomáš Souček, který trefou na 2:2 stanovil konečné skóre.

„Standardky jsme trénovali celý týden, rohy samozřejmě také. A zase z nich dostaneme oba góly," kroutí hlavou sparťanský kapitán Nicolae Stanciu.

U prvního gólu dává trenér domácích největší vinu Chipciuovi, u druhého Radakovičovi.

Den před zápasem standardky našprtali

„Nedoplatili jsme na špatné bránění standardek poprvé. V Plzni, Olomouci - to se mužstvu jako Sparta nesmí stát. Aby hráč, který ho má hlídat, byl od Součka pět metrů. Byl to Radakovičův hráč. Chipciu tvrdí, že u první branky hráče hlídal, ale Kúdela zůstal sám... Nejhorší je, že vyrovnání přišlo ve chvíli, kdy nic nenasvědčovalo, že bychom Slavii do něčeho pustili," kaboní se Zdeněk Ščasný.

Sešívaní nepodali na Letné žádný skvělý výkon. Standardky jim vytrhly trn z paty.

„Připravovali jsme se na ně, ale byli jsme si vědomi, že Sparta co do centimetrů hodně navýšila. Má čtyři velmi dobré hlavičkáře Radakoviče, Štetinu, Tetteha a Pulkraba. Je vyšší a soubojovější, než byla v minulé sezoně," srovnává trenér Jindřich Trpišovský.

„Jenže my umíme standardky kopnout. Hodně jsme se jim věnovali i den před zápasem, často jsou klíčovým faktorem. Hlavně když šancí ze hry moc nebylo, spíš čekání na chybu soupeře, což nemám moc rád," dodává kouč Slavie.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.