Hlavní obsah

Trochu dost jsme pokazili oslavy, žehrá Ščasný

Praha

Výroční zápas se sluší vyhrát, jenže Letenské nezastihl první duel po reprezentační přestávce v ideálním rozpoložení. Když kapitán Stanciu neproměnil ani penaltu, bylo jasné, že fotbalisté pražské Sparty se vítězství na oslavu 125. založení klubu nedočkají. „Jsem zklamaný, zahozená penalta byla vyvrcholením marného snažení v útočné fázi,“ kaboní se trenér Zdeněk Ščasný po bezbrankové remíze s Jabloncem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný renér Sparty Zdeněk Ščasný po remíze s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Zklamání po všech stránkách, že?

Samozřejmě. Jednak jsme doma ztratili dva body, za druhé jsme pak trochu dost pokazili oslavy... Jediným pozitivem zápasu snad je, že jsme těžkého soupeře, který vyhrál i na Slavii, nepustili do nějaké šance. Nicméně nám chyběla kvalita směrem dopředu. Chyběla nám trpělivost a kvalita ve finální fázi. Projevilo se, že potrestaný Kanga je hlavně doma hráčem, který při výstavbě a držení míče na polovině soupeře dokáže dát naší hře kvalitu. Což není výmluva, ale fakt.

Neočekával jste od hráčů ve slavnostním večeru větší jiskru a zápal?

Může to tak vypadat, ale je nesmysl, že by nechtěli vyhrát. Včera v tréninku byli živí a agresivní, ale Jablonec začal hodně nahoře a při absenci Kangy jsme věděli, že můžeme mít problém s rozehrávkou. Celkový dojem možná vypadá, že nám chyběl větší elán, ale výsledek je dán spíš kvalitou naší hry. Pustili jsme se do partie nahoru dolů, což jsme hrát nechtěli, kdežto soupeři takový průběh vyhovoval.

Kangu jste tedy nenahradili. Napověděl vám zápas, s kým můžete dál počítat a s kým ne...?

Máme celkem jasno, že potřebujeme zvýšit kvalitu na některých postech a tím také konkurenci v celém mužstvu. Víc bych situaci nekomentoval. Suplovat Kangu je takřka nemožné. Ve středu hřiště hráli Frýdek se Stanciuem. Frýďas byl nejlepší na hřišti, ale je úplně jiný než Kanga. Nico se cítí lépe jinde v sestavě, ale my ho jinam dát nemohli.

Vedle absence Kangy jste měli další vynucené změny v sestavě.

Mimo jsou nejen Sáček a Kaya, dnes ráno jsme přišlo také o Štetinu. Vácha trénuje teprve pár dnů. Modlil jsem se, aby se něco nestalo ještě v zápase. Neměli jsme variantu ani na stopera, ani na defenzivního záložníka, což ale není výmluva. Wiesner na pravém beku nezklamal, naopak, zaslouží absolutorium.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava