Hlavní obsah

Potvrzeno! Rosický se stává sportovním ředitelem Sparty

Praha
Aktualizováno

Hned první den po konci podzimní části Fortuna ligy se na Spartě dějí velké věci. Letenský tým na svých stránkách potvrdil, že novým sportovním ředitelem se stal Tomáš Rosický, který ve funkci nahradil Zdeňka Ščasného. Zkušený kouč bude nově plnit jen roli hlavního trenéra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický se stal sportovním ředitelem Sparty.

Článek

„Tomáš vstupuje do nové pozice se silným mandátem, stává se nyní sportovním ředitelem s podporou celého vedení. Jeho úloha je klíčová pro další směřování Sparty. Má jasnou vizi a důkladnou znalost fotbalového prostředí v Česku i v Evropě," říká generální ředitel František Čupr.

Rosický se rok po ukončení kariéry „učil", co taková funkce obnáší. Už při jeho rozlučce Křetínský řekl, že s ním počítá v důležitých funkcích ve vedení klubu.

„Na začátku letošního roku jsem prohlásil, že budeme možná potřebovat víc času na to, abychom tým stabilizovali. Bohužel se tato předpověď naplnila," uvedl Rosický.

Zdeněk Ščasný bude nově jen hlavním trenérem. „Mým rozhodnutím, a jsem ve shodě s generálním ředitelem a představenstvem, je v tuto chvíli to, že změnu na této pozici dělat nebudeme," uvádí Rosický.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zdeněk Ščasný zůstává trenérem Sparty

Dalibor Glück

„Za dobu, co jsem po návratu ze zahraničí v klubu působil jako hráč a posléze i manažer, se vyměnilo hodně trenérů. Průběh jejich angažmá byl přitom ve většině případů stejný, po jejich nástupu došlo k oživení mužstva a následovalo krátkodobé zlepšení. Po relativně krátkém časovém úseku však výkonnost hráčů opět upadala. Proto si myslím, že problémy, které klub v posledním období má, nejsou jen věcí trenérů," pokračoval Rosický.

Spartu v minulých měsících měla problém, že cizinci, kteří na Letnou přicházeli, nenaplnili svůj potenciál. Toho by se chtěl Rosický vyvarovat. „Mojí ambicí je přivádět hráče, kteří se budou se Spartou identifikovat. Pro mě bylo privilegium za Spartu hrát a je pro mě privilegium působit v klubu dál. A chci spolupracovat s hráči, kteří to budou vnímat stejně."

„Musíme mít také v týmu balanc mezi českými a zahraničními hráči. Je nutné, aby se z téhle kombinace zrodil skutečný tým a neměli jsme v kabině skupinu individualistů. Rozhodně také chceme vytvářet příležitosti v A-týmu pro odchovance," uzavřel.

Reklama

Související témata: