Hlavní obsah

Jablonec získal slovenského záložník Fábryho z Nitry

Jablonec nad Nisou

Fotbalový Jablonec získal slovenského záložníka Andreje Fábryho. Člen reprezentační jednadvacítky do severočeského klubu přestoupí z Nitry. Podle webu jabloneckého klubu se ještě dolaďují poslední detaily víceleté smlouvy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Jablonce Tomáš Hübschman - ilustrační foto.

Článek

Fábry během povedeného podzimu v 16 zápasech slovenské ligy vstřelil šest gólů a přidal stejný počet asistencí. "Jde o rychlostní typ hráče s dobrou kopací technikou. Výhodou je, že je použitelný na více herních pozicích. Sledovali jsme ho dlouhodobě. Je to mladý hráč s velkým potenciálem," popsal posilu jablonecký trenér Petr Rada.

Jednadvacetiletý Fábry v Nitře strávil celou dosavadní profesionální kariéru. V posledním podzimním kole slovenské ligy se blýskl hattrickem do sítě Zlatých Moravců.

"Znamená to pro mě hodně. Je to můj první přestup, navíc do zahraničí," komentoval Fábry svůj příchod do Jablonce. "Doufám, že se mi tady bude dařit jako v Nitře a doufám, že se rychle přizpůsobím a půjde to všechno dobrou cestou. Věřím, že si se spoluhráči dobře sedneme. Slyšel jsem, že je tady výborný kolektiv," dodal.

Reklama

Související témata: