Hlavní obsah

Sparta vykoupila Jablonec, má Lischku i Hanouska! Nešlo odmítnout, prozradil Pelta

Hynek PreislerSport.czPrávo
Aktualizováno

Fotbalová Sparta se po zpackaném podzimu snaží posílit. Nakupovat se rozhodla v Jablonci, z kterého si bere hned dva obránce jeho základní sestavy. Na Letnou přestoupil levý bek Matěj Hanousek a stoper David Lischka. „Nabídka Sparty byla ekonomicky nadstandardní a navíc jsme také uplatnili opci na Davida Hovorku, který se brzy stane naším hráčem," prozradil šéf severočeského klubu Miroslav Pelta. Podle informací Sport.cz přesahuje přestupová částka za každého hráče třicet milionů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lischka z Jablonce (vlevo) a Milan Škoda ze Slavie. V pozadí Matěj Hanousek, který se s Lischkou stěhuje na Letnou.

Článek

„Vím, že je složité, když odejdou hráči ze základní sestavy, ale jsme připraveni tyto odchody nahradit. Jak z aktuálního kádru, tak i doplněním dalších hráčů. Davidovi s Matějem děkuji za výkony v Jablonci a přejeme jim hodně štěstí v další kariéře," komentuje velkou transakci Miroslav Pelta.

Sparta potvrzuje, že kluby jsou na přestupech domluvené. Teď se na Letné jedná s hráči o jejich smlouvách. Příchod nových posil by měl být zpečetěn ještě dnes.

Matěj Hanousek patřil na podzim k nejvytěžovanějším hráčům Severočechů, když v domácí i Evropské lize nechyběl na levé straně ani jednou v základní sestavě týmu Petra Rady a prakticky odehrál všechny minuty.

„Dá se říct, že mě nic netlačí, ale je to pro mě velká výzva. Ale nemohl bych se na sebe podívat, kdybych tohle odmítl. S tím bych nedokázal žít, kdybych věděl, že jsem takovou výzvu nepřijal a z výzvy se podělal a nezkusil to," svěřil se Matěj Hanousek.

Jedenadvacetiletý stoper David Lischka se stal stabilním členem základní sestavy Jablonce na jaře minulého roku, navíc se stal oporou reprezentace do 21 let. „Rok 2018 byl pro mou kariéru zlomový," zhodnotil Lischka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada během utkání základní skupiny Evropské ligy s Dynamem Kyjev.

Vlastimil Vacek

Pro zelenobílý tým jde už o třetí citelný zásah do podzimní základní sestavy. Už v prosinci odešel do Slavie Lukáš Masopust.

„Hráli jsme Evropskou ligu a o hráče byl zájem, což se dalo čekat. Zatím odešli tři hráči základní sestavy, což je podle mě dost na to, že máme před jarní částí krátkou přípravu. Musíme se s tím vyrovnat. Trenéři se tím sice dostávají na tenký led, ale to je život," je smířený s oslabením jablonecký trenér Petr Rada.

Ve hře je však navíc odchod špílmachra Michala Trávníka. „Pokud by měl ještě někdo odejít, tak pak během tohoto nebo ještě příštího týdne. Pak bych s tím už nesouhlasil, protože doba na posílení by už byla hodně krátká," uzavřel Rada na startu přípravy na jarní část.

Co říkáte na jablonecké zimní posily fotbalové Sparty. Pomůže dvojice Lischka - Hanousek Letenským?
Ano. Obrana Sparty potřebovala posílit.
47,8 %
Ne. Neunesou tlak spojený s působením ve Spartě.
52,2 %
Celkem hlasovalo 10726 čtenářů.

Reklama