Hlavní obsah

Liberec posílil útočník Kozák. Pomůže nám, stejně jako my pomůžeme jemu, věří Hornyák

Hynek PreislerSport.czPrávo
Aktualizováno

Fotbalisty Liberce posílil útočník Libor Kozák. Devětadvacetiletý bývalý reprezentant ukončil smlouvu v italském druholigovém Livornu a se severočeským klubem se dohodl na kontraktu do konce sezony s možností jeho prodloužení.

Foto: avfc.co.uk

Libor Kozák v dobách svého působení v Aston Ville slaví vstřelený gól do sítě Wolves.

Článek

„Věřím, že jsme přivedli dobrého českého hráče a kvalitního útočníka. Libor nám pomůže, stejně tak my pomůžeme jemu. Doufám, že svými góly dostane mužstvo výš v tabulce," uvedl Zsolt Hornyák, trenér po podzimní části sedmého Liberce.

„S Liborem jsem byl už dva týdny v kontaktu. Trochu se to natahovalo, protože Libor potřeboval rozvázat kontrakt s jeho bývalým klubem Livornem. Měl jsem od něho příslib, že by posílil naše mužstvo, ve kterém viděl perspektivu," prozradil Hornyák.

O Kozáka údajně usiloval Jablonec či Ostrava, bitvu o osminásobného českého reprezentanta však vyhrál Liberec. Hráč se už připojil k týmu na probíhajícím soustředění v Turecku. "Jsme rádi, že že jsme do týmu přivedli útočníka s mnoha zkušenostmi ze Serie A, Premier League i české reprezentace. Věřím, že nám Libor pomůže s produktivitou a díky svým zkušenostem i mimo hřiště," uvedl sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal.

To již budou mít hráči Slovanu za sebou první přípravný zápas s Neftči Baku. „Přátelský zápas sice nestihne, ale to nás nemrzí. Do pátku byl v tréninkovém procesu s Livornem, takže nemá žádné tréninkové resty," poznamenal liberecký kouč.

"Jsme velmi rádi, že jsme mohli přispět k návratu Libora Kozáka do českého fotbalu. Přes spoustu let strávených v zahraničí je Libor pořád hráčem, který ještě dlouhou dobu může rozdávat divákům radost svými góly," dodal Filip Zíka z agentury Global Sports, která hráče zastupuje.

Liberec na podzim trápilo neproměňování šancí. V devatenácti utkáních vstřelil pouze sedmnáct branek, méně jich dala jen poslední Dukla. A právě příchodem zkušeného útočníka U Nisy věří ve zkvalitnění útočné fáze. Do útoku má momentálně k dispozici Jana Pázlera, Filipa Oršulu a Petara Musu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Libor Kozák během tréninku české fotbalové reprezentace před přátelským utkáním s Kanadou.

Vytáhlý útočník začínal v druholigové Opavě, odkud v roce 2008 přestoupil do Lazia Řím, v jehož dresu se v sezoně 2012-13 stal nejlepším střelcem Evropské ligy. Jako český reprezentant následně přestoupil do anglické Aston Villy, kde však jeho kariéru přibrzdila vážná zlomenina nohy.

V aktuální sezoně v dresu Livorna odehrál v Serii B devět utkání, střelecky se neprosadil ani jednou. Soutěžní zápas naposledy hrál na začátku prosince minulého roku. Na severu Čech teď věří, že střílet góly začne na jaře v české lize.

Liberec zároveň zkouší Belgičana Jasona Bourdouxheho. Sedmadvacetiletý záložník působí v nizozemském Emmenu, za který však v této sezoně neodehrál ani jeden ligový zápas. Testovaný hráč zasáhne do dnešního přípravného utkání s Neftči Baku.

Reklama

Související témata: