Hlavní obsah

Plzeň - Wu-chan 1:1Český mistr remizoval s čínským nováčkem, Liberec zkouší Belgičana

Olomouc
Aktualizováno

První zápas na soustředění ve španělské Esteponě k výhře nedotáhli. Fotbalisté Plzně remizovali s čínským týmem Wu-chan Čuo-er 1:1. Olomouc na umělém trávníku v areálu domácího Androva stadionu zdolala Jihlavu přesvědčivě 5:0. Liberec na soustředění v Turecku porazil vedoucí tým ázerbájdžánské ligy Neftči Baku 2:1. Karviná se na soustředění ve Slovinsku rozešla s lídrem tamní ligy Mariborem smírně 0:0.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Roman Polom z Olomouce a Jiří Klíma (vpředu) z Jihlavy.

Článek
Fotogalerie

Viktoriáni se dočkali prvního zápasu na soustředění. Soupeřem jim byl vítěz loňského ročníku druhé nejvyšší čínské soutěže, který si vybojoval postup do tamní Superligy.

Skóre otevřel Erik Pačinda, posila z Dunajské Stredy se tak trefila zatím v každém ze čtyř přípravných zápasů. Po přestávce vyrovnal Kouassi, útočník z Pobřeží slonoviny.

Olomoucká Sigma si před pátečním odletem na soustředění do Turecka s chutí zastřílela. Zničila druholigovou Jihlavu 5:0 a připravila Vysočině první porážku v zimní přípravě. Největší podíl na kanonádě měl Zahradníček, který se prosadil dvakrát. Další góly postupně přidali Plšek, Falta a Lalkovič.

Liberec sehrál první zápas v Turecku proti ázerbájdžánskému Neftči Baku. Díky trefám Hybše a Mikuly zvítězil 2:1. Dres Slovanu oblékl také Belgičan Jason Bourdouxhe, který dorazil za týmem do Antalye na testy. Sedmadvacetiletý záložník patří nizozemskému Emmenu.

"Kvalitní soupeř hraje pravidelně minimálně předkola evropských pohárů. Dobře jsme se na ně připravili, ale nezapomínejme, že jde pouze o přípravu. S výsledkem jsem spokojený, ale herně byl hlavně závěr zápasu slabší," hodnotí trenér Zsolt Hornyák.

Přípravná fotbalová utkání:
Sigma Olomouc - Vysočina Jihlava 5:0 (3:0)
Branky: 25. a 31. Zahradníček, 40. Plšek, 78. Falta, 80. Lalkovič.
Olomouc - I. poločas: Mandous - Štěrba, Beneš, Jemelka, Sláma - Zahradníček, Kalvach, Plšek, Houska, Texl - Nešpor.
II. poločas: Mandous - Látal, Kotouč, Polom, Vepřek - Sláma (65. Texl), Lalkovič - Falta, Plšek, Chytil - Yunis. Trenér: Jílek.
V Turecku: Slovan Liberec - Neftči Baku 2:1 (1:1)
Branky: 36. Hybš, 46. Mikula - 21. Abbasov.
Liberec: Nguyen - Koscelník (46. Mikula), Karafiát, Lehoczki (63. Kačaraba), Hybš - Breite, Oscar - Oršula (63. Malinský), Bourdouxhe (46. Nešický), Pešek (46. Potočný) - Musa (63. Pázler). Trenér: Hornyák.
Ve Španělsku: Viktoria Plzeň - Wu-chan Čuo-er 1:1 (1:0)
Branky: 26. Pačinda - 61. Kouassi.
Plzeň: Kozáčik - Havel, Pernica, Hejda, Limberský - Kayamba, Procházka, Hrošovský, Pačinda (74. Kovařík) - Chorý (74. Bakoš), Beauguel. Trenér: Vrba.
Ve Slovinsku: Maribor - MFK Karviná 0:0
Karviná: Berkovec - Moravec (46. Čolič), Krivák, Rundič, Djordjevič (46. Guba) - Faško (65. Suchan), Smrž (46. Dramé), Budínský (46. Bukata) - Ba Loua (76. Lingr), Wágner (65. Galuška), Záhumenský. Trenér: Hrnčár.

Reklama

Související témata: