Hlavní obsah

Sparta - CSKA Sofie 3:2Letenští v zimě všechno vyhráli, Kozák pálí za Liberec ostrými

Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty vyhráli v zimě všechny přípravné zápasy. V generálce na ligu ve Španělsku porazili CSKA Sofie 3:2. Dalším klubům se pak dařilo v Turecku. Liberec tam zdolal Plovdiv 2:0 a ostravský Baník porazil Orenburg 1:0.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Z gólu se radují hráči Sparty Lukáš Vácha (zády) a autor branky Václav Drchal.

Článek

Letenští ani v generálce na jarní část první ligy nenašli přemožitele a vyhráli i sedmý zápas v zimní přípravě. Na soustředění ve Španělsku porazili 3:2 CSKA Sofia, o jejich vítězství rozhodl devět minut před koncem Alexandru Chipciu.

Spartu poslal do vedení šestým gólem v přípravě Václav Drchal, ale soupeř ještě v první půli skóre otočil. Po pauze však srovnal z pokutového kopu Guélor Kanga a rozhodl Chipciu. Letenští tak navázali na předchozí triumfy nad Českými Budějovicemi, Chotěbuzí, Vltavínem, Székesfehérvárem, Dynamem Kyjev a pekingským celkem Žen-che.

"Soupeř předvedl zákroky, které do přípravy nepatří. Největším úspěchem tak asi je, že se nikdo nezranil," hodnotí trenér Zdeněk Ščasný pro klubovou televizi. "Ze zápasu s Plzní jsme věděli, že soupeř je silný na míči a hodně agresivní. Jsem rád, že jsme skóre otočili a sérii výher dotáhli. Ale pořád musíme zůstat na zemi. Jde jen o přípravu a výsledky musíme potvrdit v lize," dodává kouč Sparty.

Čtvrtý přípravný duel v rámci tureckého soustředění proti bulharskému týmu Botev Plovdiv byl pro fotbalisty Slovanu zároveň generálkou na jarní část domácí soutěže. Liberec zvítězil 2:0 a může ho těšit, že o obě branky se postaral Libor Kozák, očekávaná velká posila do útoku.

Generálka v Turecku vyšla i Ostravě, která si díky brance Lukáše Pazdery poradila 1:0 s Orenburgem.

Přípravné fotbalové zápasy:
V Turecku: Slovan Liberec - Botev Plovdiv 2:0 (2:0)
Branky: 6. a 30. Kozák.
Liberec: Nguyen (46. Vliegen) - Fukala (46. Koscelník), Kačaraba, Karafiát, Hybš - Oršula (60. Potočný), Mara, Oscar, Pešek (71. Pázler) - Nešický (46. Malinský) - Kozák (60. Musa). Trenér: Hornyák.
Ve Španělsku: Sparta Praha - CSKA Sofia 3:2 (1:2)
Branky: 9. Drchal, 67. Kanga z pen., 81. Chipciu - 21. Rodrigues z pen., 41. Jorginho.
Sparta: Nita - Zahustel, Plechatý, Štetina (46. Radakovič), Hanousek - Karlsson (60. Kadlec), Frýdek (60. Hašek), Kanga (80. Hložek), Sáček, Chipciu - Drchal (46. Pulkrab). Trenér: Ščasný.
V Turecku: Baník Ostrava - FK Orenburg 1:0 (1:0)
Branka: 11. Pazdera.
Baník: Laštůvka - Pazdera (70. Celba), Procházka (46. Šindelář), Stronati (70. Azackij), Holzer - Fillo (70. Bolf), Jánoš (70. Kaloč), Hrubý (70. Mešaninov), Jirásek (70. Breda) - Kuzmanovič (46. Diop), Baroš (46. J. Šašinka). Trenér: Páník.
Věříte, že fotbalová Sparta naváže na výsledky z přípravy i na jaře v nejvyšší soutěži?
Ano.
54 %
Ne.
46 %
Celkem hlasovalo 6163 čtenářů.

Reklama

Související témata: