Hlavní obsah

Karviná - Opava 1:1Slezské derby skončilo remízou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Jurečka 0 : 1
15. Wágner 1 : 1
Záznam online reportáže

Slezské derby mezi fotbalisty Karviné a Opavy skončilo ve 20. kole první ligy remízou 1:1. Hostující nováček na úvod jara vedl od 13. minuty po gólu Václava Jurečky, ale domácí o dvě minuty později srovnali Tomášem Wágnerem a jeho šestým gólem v této sezoně nejvyšší soutěže. Karviná odpověděla na páteční remízu Dukly a znovu se před ni dostala na nesestupové patnácté místo. Z posledních šesti domácích ligových zápasů však popáté nedokázala vyhrát.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Václav Jurečka z Opavy (vpravo) a Benjamin Čolič z Karviné.

Článek

Domácí se sedmi cizinci v základní sestavě sice do zápasu vstoupili aktivněji, ale soupeř je vytrestal hned za první okénko v defenzivě. Hosté ve 13. minutě vyrazili do protiútoku, přenesli hru zprava na levou stranu na rozběhnutého Jurečku, který míč proti Berkovcovi s přehledem křížně uklidil na zadní tyč.

Než by však Karviná stihla upadnout do deprese, stačila bleskurychle odpovědět. Čolič poslal od pravé postranní čáry vcelku nenápadný centr do vápna, kde však Wágner uplatnil výborný výběr místa a z voleje balon z malého vápna poslal do sítě.

Karviná i díky rychlému vyrovnání zase obživla a snažila se tvořit hru. Zato Opava dále vyčkávala na brejky a chyby soupeře. Také si vytvořila další šanci, ale Žídek ve 32. minutě přestřelil.

Závěr poločasu patřil Karviné. Šrom měl spoustu práce s tečovanou střelou Guby a už v nastavení zachránil s notnou porcí štěstí i Čoličovo zakončení z úhlu.

Pro domácí byla remíza málo a ve druhém poločasu pokračovali v aktivitě. Slibnější situace se tím však otevíraly soupeři, který ale žádné z několika přečíslení nedotáhl. Karviná se svého momentu mohla dočkat v 77. minutě, ale Ba Loua pohotovou střelou z otočky trefil Šromovu náruč.

Opavě naopak bod stačil, a když v poslední desetiminutovce přečkala i několik závarů ve vlastním vápně, odvezla si ho domů. Potřetí za sebou dokázala v lize bodovat a je devátá.

20. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - SFC Opava 1:1 (1:1)
Branky: 15. Wágner - 13. Jurečka. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Kubr. ŽK: Kouakou (Karviná). Diváci: 3238.
Karviná: Berkovec - Krivák, Rundič, Záhumenský - Čolič, Budínský, Smrž, Bukata (67. Faško), Guba (78. Moravec) - Ba Loua (87. Kouakou), Wágner. Trenér: Hrnčár.
Opava: Šrom - Hrabina (69. Helebrand), Simerský, Radič, Žídek - Řezníček, Zavadil - Jurečka, Janetzký (80. Opoku), Zapalač - Smola (90. Juřena). Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata: