Hlavní obsah

Bodu si cením. Z výkonu ovšem odvázaný nejsem, tvrdí po plichtě boleslavský kouč Weber

Uherské Hradiště

I ve čtvrtém jarním ligovém zápase udrželi neporazitelnost, avšak po plichtě 1:1 na Slovácku opouštěli mladoboleslavští fotbalisté hřiště se smíšenými pocity. Domácí totiž byli většinu utkání lepším mužstvem, vyrovnat se středočeskému týmu povedlo paradoxně až v oslabení po vyloučení střídajícího ruského mladíka Tatajeva.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Boleslavi Jozef Weber v duelu se Slováckem.

Článek

„Slovácko předvádělo velmi dobrý fotbal. Bylo důrazné a agresivní. Vzhledem k průběhu střetnutí musíme být za remízu rádi," myslí si boleslavský záložník Pavel Bucha, který přihrál třináct minut před koncem Přikrylovi na vyrovnávací branku.

„Povedlo se mi získat na soupeřově polovině balon. Viděl jsem, že směrem k bráně sprintují hned dva spoluhráči. Snažil jsem se jim dát přesný centr do běhu. Povedlo se, Tomáš Přikryl trefil míč špičkou kopačky naprosto skvěle," chválí parťáka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Boleslavi se radují z gólu proti Slovácku.

Boleslavský kouč Jozef Weber přiznal, že měl na lavičce po inkasovaném gólu a Tatajevově červené kartě značné obavy o výsledek. „Naštěstí jsme se v poslední čtvrthodině v deseti zvedli. To je jediný úsek střetnutí, za který mohu kluky pochválit. Do té doby jsme byli v ofenzivě dost nevýrazní a domácí na hřišti dominovali. Takže si bodu cením, i když byl hodně upachtěný. Odvázaný z našeho výkonu ovšem určitě nejsem," tvrdí Weber.

Poprvé postavil do základní sestavy ze Slavie hostujícího stopera Jugase, který nastoupil ve středu obrany vedle svého někdejšího zlínského parťáka Hájka. „Protože jsme byli směrem dopředu slabí, zahráli si docela dost. S oběma jsem spokojený. Věřím, že se budou ještě zlepšovat," přeje si Weber.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Přikryl z Boleslavi během utkání se Slováckem..

Hráči hradišťského mužstva netajili po závěrečném hvizdu zklamání. „Když jsme zápas tak dobře rozehráli, měli jsme už vedení udržet. Rozhodla jedna nepozornost. Zbytečně jsme přišli o míč a poté následoval dlouhý balon za naši obranu. Kvůli jedné nezvládnuté situaci máme místo tří bodů pouze jeden. Jsem zklamaný," smutní obránce Slovácka Petr Reinberk.

Michal Šmarda, který hradišťský celek koučoval místo potrestaného Martina Svědíka, jenž seděl na tribuně, prozradil, že před utkáním by asi nerozhodný výsledek bral. „Jenže když jsme po pauze dali vedoucí branku a pak jsme ještě hráli přesilovku, neměli jsme už vítězství pustit. Bohužel jsme dovolili Boleslavským zbytečnou chybou srovnat," mrzí Šmardu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík v hledišti běehm utkání s mladou Boleslaví.

Na závěrečných deset minut poslal do hry i slovenského útočníka Hološka, jehož přestup ze Slovanu Bratislava se funkcionářům Slovácka povedlo definitivně dotáhnout až hodinu před úvodním hvizdem.

„Kvůli tomu jsme narychlo přepisovali soupisku. Hološko je velmi kvalitní fotbalista, který prošel řadou významných klubů. Měl by nám na jaře výrazně pomoct. Už ke konci střetnutí s Mladou Boleslaví se octl ve dvou nadějných situacích. Moc nescházelo, aby znovu strhl vedení na naši stranu," očekává Šmarda, že bývalý slovenský reprezentant a někdejší hráč Liberce bude pro jeho celek značným přínosem.

Reklama

Související témata: