Hlavní obsah

Slavia - Liberec 1:1Slavia zaškobrtla. Po devíti domácích výhrách remizovala s Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Bořil 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Skvostná série fotbalové Slavie na domácím stadionu skončila. Po devíti ligových výhrách v řadě svěřenci Jindřicha Trpišovského v Edenu v sobotu remizovali s Libercem 1:1. Předešlou ztrátu ve vlastní areně utrpěli naposledy v srpnu, kdy podlehli Jablonci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda ze Slavie Praha a liberecký brankář Filip Nguyen během utkání 26. kola Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Domácí vstoupili do utkání hodně vlažně. A rychle mohli prohrávat, když centr Malinského z levé strany přizvedl hlavou Kozák a za ním nabíhající Potočný pálil do tyče! Vzápětí pak chyby v rozehrávce Slavie využili hosté k bleskovému výpadu, po němž Potočného střelu dokázal Kolář vytěsnit na roh.

Představení Pražanů měla k ideálu daleko, zejména Masopust na levé straně se do hry dostával jen sporadicky. Slavii pranic nevonělo důrazné napadaní libereckých fotbalistů a dohrávání osobních soubojů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Praha Miroslav Stoch během utkání s Libercem.

I tak aktuální lídr soutěže vyprodukoval několik nebezpečných příležitostí. I proto, že po Bořilově centru z levé strany míč letící po zemi minul Hybš, ale Stochovu dělovku Nguyen vyrazil na roh. Po osmatřiceti minutách vyslal Zmrhal obloučkem do brejku Škodu, ale domácí kapitán pálil jen do vyběhnutého Nguyena.

Po pauze Slavia ukazovala, že je schopná hrát mnohem lépe. Přidala na důrazu, pohybu a aktivitě. A byla blízko vedení, když po Stochově přihrávce Hušbauer zpoza velkého vápna pálil přesně k tyči, Nguyen však vyrazil.

Hosté byli pod tlakem, jen občasnými výpady narušovali tlak domácího týmu. Když Škoda přihrál přes velké vápno na Coufala nabíhajícího z pravé strany, měl domácí obránce ideální šanci skórovat, jenže ideální okamžik ke střele prováhal, a tak vyběhnuvší Nguyen dokázal jeho šanci za cenu rohového kopu zmařit. Následně si poradil i s hlavičkou Součka mířící do středu branky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Bořil ze Slavie se raduje z gólu proti Liberci.

Vzápětí však fanoušci Slavie propukli v extázi. Střídající Hušbauer poslal z pravé strany přetažený centr do pokutového území a Bořil pálil nechytatelně pod břevno - 1:0. Radost Pražanů však trvala krátce. Po rohovém kopu totiž hlavičkující Fukala prodloužil míč na zadní tyč a dorážející Breite pálil neomylně - 1:1. Devětadvacetiletý záložník skóroval v nejvyšší soutěži poprvé od loňského března.

V závěru se domácí zoufal hnali za tříbodovým ziskem, jenže proti byl skvělý Nguyen. Nejprve parádně vyrazil gólovou ránu Hušbauera zpoza velkého vápna. Když vzápětí Škoda obešel tři protihráče, liberecký brankář jeho střelu přes houšť těl dokázal lapit. V nastavení pak parádním zákrokem vytěsnil na roh i přímý kop Stocha, a tak mohl Liberec slavit bod.

26. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Slovan Liberec 1:1 (0:0)
Branky: 69. Bořil - 72. Breite. Rozhodčí: Machálek - Kotík, Batík. ŽK: Zmrhal - Kozák, Malinský, Karafiát. Diváci: 16 217.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Deli, Bořil - Souček, Traoré (79. Olayinka) - Masopust (46. Hušbauer), Stoch, Zmrhal (66. Van Buren) - Škoda. Trenér: Trpišovský.
Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite (90. Vukliševič), Oscar - Malinský (76. Koscelník), Potočný, Pešek (58. Oršula) - Kozák. Trenér: Hornyák

Reklama

Související témata: