Hlavní obsah

Slovácko - Příbram 2:0Slovácko udrželo šanci na play off o Evropskou ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Zajíc 1 : 0
52. Hofmann 2 : 0
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka ve 28. kole první ligy porazili 2:0 Příbram a udrželi naději, že se vyhnou bojům o udržení. Domácí díky Tomáši Zajícovi a Stanislavu Hofmannovi ukončili třízápasový střelecký půst, po šesti utkáních zvítězili a od příček pro play off o Evropskou ligu je dvě kola před koncem základní části dělí jen dva body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Zajíc a Dominik Janošek ze Slovácka se radují z gólu.

Článek

Slovácko vstoupilo do utkání aktivně a převahu už v sedmé minutě proměnilo ve vedoucí branku. Po přihrávce Janoška poslal Navrátil míč Zajícovi, který se dokázal uvolnit na hranici penalty a střelou do protipohybu nedal Kočímu v brance Příbrami šanci. Domácí se díky němu dočkali první branky po 302 minutách.

Příbram se po obdržené brance na chvíli probrala a Fantiš ohrozil domácího brankáře Trmala. Pak Janošek, který se vrátil do sestavy po třízápasové pauze zaviněné trestem a dohodou v rámci hostování s Plzní, poslal centr do vápna, ale Navrátil mířil těsně vedle

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Vlastimil Daníček, Jan Navrátil ze Slovácka a Jan Rezek z Příbrami.

Další šanci si aktivní Slovácko vypracovalo v 39. minutě po chybě Květa, když nejprve střílel Diviš a poté z odraženého míče tvrdě vypálil Sadílek, ale jeho ránu vytáhl Kočí. Hostující gólman se vytáhl i v 42. minutě, kdy po Janoškově tečovaném centru akrobaticky vyrazil míč mířící k tyči.

Do druhé půle lépe vstoupili hosté, kteří ale z tlaku žádnou šanci nevytěžili. Naopak na druhé straně skončila první vážnější akce brankou. V 52. minutě se Hofmann dostal k Janoškově centru a poslal Slovácko do dvoubrankového vedení. O pět minut později mohli hosté snížit, ale Jan Rezek z penalty za faul Trmala na Mingazova trefil jen tyč.

Příbram se poté sice snažila, ale opět z tlaku nic nebylo a domácí si první výhru po šesti zápasech pohlídali. Slovácko tak udrželo naději, že se vyhne nadstavbovým bojům o záchranu. Od desátých Teplic, kterým patří poslední příčka pro play off o Evropskou ligu, ho dělí dva body. Čtrnáctá Příbram ztrácí na Severočechy dvě kola před koncem šest bodů.

28. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)
Branka: 7. Zajíc, 52. Hofmann. Rozhodčí: Lerch - Dobrovolný, Ratajová. ŽK: Divíšek, Daníček, Juroška, Trmal, Franič - Matoušek, Tregler, Jan Rezek. Diváci: 3064.
Slovácko: Trmal - Juroška (82. Šimko), Hofmann, Franič, Divíšek - Navrátil, Sadílek, Janošek, Daníček, Diviš (86. Hološko) - Zajíc (74. Kalabiška). Trenér: Svědík.
Příbram: Kočí - Nový, Chaluš, Tregler (72. Kodr), Jablonský - Mingazov, Kingue (60. Voltr), Matoušek (77. Antwi), Květ, Jan Rezek - Fantiš. Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: