Hlavní obsah

Vrba: Matoušek nás převyšoval, v Příbrami už nemá co dělat!

Příbram

Bod v Příbrami (1:1) musel vzít, byť se s tím plzeňský trenér Pavel Vrba těžce smiřoval. O to víc, neboť vedoucí Slavia padla ve Zlíně a třetí Sparta doma s Karvinou. „Vedli jsme, jenže po hrubé chybě při založení útoku Příbram z brejku vyrovnala. Kromě příležitosti Kovaříka v závěru neměl nikdo velkou šanci, proto jsme uhráli jen remízu," povzdechl si Vrba po nedělním ligovém duelu u Litavky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský kouč Pavel Vrba nebyl s výkonem svého týmu spokojen

Článek

Zlobíte se na Pačindu, který sice vstřelil gól, ale vzápětí po jeho zaváhání Příbram vyrovnala?

To nebylo jenom o Pačindovi. Mrzí mě, že jsme se neprosazovali vepředu. Spousta našich hráčů v ofenzivě by se měla prosazovat víc. V tom v poslední době zaostáváme. Nedokážeme se víc prosazovat v situacích jeden na jednoho, chybí mi tam větší individuální schopnosti. Bohužel, jeden hráč soupeře v tom byl lepší než všichni naši hráči.

Jistě myslíte hosta ze Slavie, útočníka Matouška. Dal gól, navíc vás potrápil při dalších akcích...

Je to hráč, který Příbram převyšuje. Myslím, že po sezoně v ní už nemá co dělat. Je pochopitelně věcí Slavie, co s ním zamýšlí. Viděl jsem ho v předešlých zápasech, je to hodně zajímavý hráč.

Je pro vás útěchou, že Sparta i Slavia prohrály?

Pro mě není nic útěchou. Jak hraje Sparta nebo Slavia, je mi to celkem jedno. Spíš to ve mně vře, že jsme nevyhráli zápas, protože jsme vyhrát měli.

Nemáte z Viktorie dojem, že je málo hladová?

Neběhali jsme málo, ale zápasy se rozhodují v situacích jeden na jednoho. Není to o nehladovosti, nebojovnosti, nebo že je někomu pětatřicet let. Ale o tom, aby hráči v individuálních schopnostech ukázali víc než ukazují.

Příbram je jediným týmem, který jste v této sezoně nedokázali porazit. Nesedí vám její styl?

Podzimní zápas byl jiný, měli jsme větší převahu. Neproměnili jsme několik šancí. Teď bylo utkání spíš vyrovnané. Příbram je tým, který dobře pracoval i za předchozího trenéra, jen neměl k výsledky. Proto to pan Csaplár odskákal. Jde o zajímavé mužstvo, které má i zkušené hráče, kvalitní útočníky. Ano, remíza je ztráta, ale bod brát musíme. I když jsme všichni zklamaní.

Reklama

Související témata: