Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Zlín 3:0Ruský kanonýr Komličenko zajistil Středočechům výhru i sedmou příčku po základní části ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Komličenko 1 : 0
40. Komličenko (penalta) 2 : 0
43. Přikryl 3 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Střelecky disponovaný ruský kanonýr Komličenko zajistil dvěma góly během první půle Mladé Boleslavi nejen zaslouženou výhru nad Zlínem, ale hlavně posun v tabulce o příčku výš. Středočeši skončili po základní části fotbalové ligy sedmí, takže v nadstavbové skupině dávající šanci na účast v pohárové Evropě se střetnou nejprve s Teplicemi, zatímco na Zlín čeká konfrontace s Olomoucí. První zápasy v Teplicích a Zlíně jsou na programu už v pátek 3. května.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi byl proti Zlínu při střelecké chuti.

Článek

Spolupráce dvou legionářů v mladoboleslavském dresu zafungovala už po čtvrthodině. přesný Mešanovičův pas našel nehlídaného Komličenka a ruský snajpr třiadvacátou trefou v sezoně dostal domácí do vedení. Zaslouženého, protože po úvodní šanci zlínského Gajiče, jenž se už po čtyřech minutách ocitl ve víc než slibné pozici, ale bránu netrefil, měli Středočeši jasně navrch. Hlavička Mešanoviče ještě gólem neskončila, zanedlouho ale bosenský fotbalista přesným centrem vše napravil.

I z tohoto výčtu je patrné, že se v Mladé Boleslavi hrál zajímavý fotbal. Hlavně zpočátku, kdy z obou týmu jako by spadlo trauma předchozích kol, takže se pokoušely hrát útočně a o vzruch před gólmanem Šedou a hlavně hostujícím Rakovanem tudíž nebyla v úvodu zápasu nouze.

Hlavně Komličenko se snažil mimořádné chuti a pohody svých spoluhráčů k tomu, aby vylepšil svou střeleckou bilanci... Jeho dělovku z trestného kopu sice ještě dokázal zlínský gólman zlikvidovat, ale když pět minut před přestávkou nařídil sudí Machálek po pádu pronikajícího Fulneka penaltu, proti Komličenkově střele umístěné přesně k tyči nárok neměl.

Tři minuty poté se ruský útočník chopil role nahrávače, do šance vysunul kapitána Přikryla a Rakovan inkasoval potřetí. To už vládl ve hře hostů chaos a úpěnlivě vyhlíželi přestávku.

I po ní sice převaha domácích, jimž chyběl vykartovaný špílmachr Matějovský i další hříšník Mareš, pokračovala. Ale protože Pivarníkův tým se po změně stran přece jen vzpamatoval a v defenzivě si počínal zodpovědněji než v závěru první půle, výsledek se už nezměnil.

Největší vzrušení tudíž vyvolala vzájemná srážka Jugase se Železníkem, po které tekla z hlav obou zlínských hráčů krev, a třináct minut před koncem Hájkova střela do tyče.

Mladá Boleslav - Zlín 3:0 (3:0)
Branky: 14. a 40. z pen. Komličenko, 43. Přikryl. Rozhodčí: Machálek - Caletka, Šimáček. Diváci: 1707.
Mladá Boleslav: Šeda - Klíma (35. Hašek), Jugas, Hájek, Fulnek - Wiesner, Hubínek, Bucha (69. Mašek), Přikryl - Komličenko, Mešanovič (Provazník). Trenér: Weber.
Zlín: Rakovan - Holík, Hnaníček (46. Bačo), Buchta, Gajič, Nečas - Slaměna, Hlinka, Jiráček - Železník (70. Cedidla), Jakubov. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: