Hlavní obsah

Vrba: Nabídku od Sparty jsem nedostal, nemá smysl řešit spekulace

Plzeň

Před zápasem s Duklou jeho jméno létalo médii v souvislosti se Spartou. Objevovaly se spekulace, že právě plzeňský trenér Pavel Vrba má vyvést letenské z marastu a stát se nástupcem ve čtvrtek odvolaného Zdeňka Ščasného. Vrba se k záležitosti stručně vyjádřil po sobotním ligovém duelu s Duklou (výhra 4:0).

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Plzně Pavel Vrba.

Článek

„Je zbytečné toto řešit, žádnou nabídku jsem nedostal. Tudíž nemá smysl jakkoli spekulovat," prohlásil Vrba. Spekulace ohledně jeho angažmá na Letné prý jeho koncentraci na utkání s Duklou nikterak nenarušily. „Připadá vám, že jsem byl narušený? Nemyslím," žertoval kouč Viktorie, která půjde do nadstavby se čtyřbodovým mankem na vedoucí Slavii.

„Kdyby šlo o klasický ligový model, čtyři body jsou dost. Ale v první skupině nadstavby se budou utkávat soupeři s velkou kvalitou, každý může porazit každého. Slavia má situaci ve svých rukách, věřím ale, že to ještě zdramatizujeme," uvedl Vrba, jenž si po delší době užil relativně klidný zápas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba.

Jeho tým drtivou většinu duelů v této sezoně vyhrál o jediný gól. Tentokrát bylo hotovo po prvním poločase, kdy Plzeň vedla o tři branky. Na vedoucí gól Procházky navázal dvěma trefami Kopic. V závěru přidal čtvrtý úspěch střídající Hořava.

„Neřekl bych, že šlo o klidné vítězství. Dali jsme sice v první půli tři góly, ale Dukla hrála pořád otevřeně, tlačila se do ofenzívy. Výsledek je pro ni možná krutý, ale musím ji pochválit, že se snaží o kombinační hru, nesníží se k odkopávání a defenzívě," pověděl Vrba, jehož mužstvo získalo v základní části o dva body víc než v uplynulé mistrovské sezoně. Nyní to stačilo na druhou příčku.

„Slavia má mimořádný počet bodů. Myslím, že základní část nebyla z naší strany úplně špatná. Doufám, že nadstavba bude ještě lepší," dodal Vrba.

Reklama

Související témata: