Hlavní obsah

Tepličtí po debaklu přijdou o půlku platu, trenér Hejkal zůstává

Fotbalisté Teplic, kteří se podíleli na pátečním rekordním domácím debaklu 0:8 od Mladé Boleslavi, přijdou o polovinu základního květnového platu a odvetné semifinále skupiny o Evropu v prvoligové nadstavbové části odehrají bez individuálních prémií. Vedení klubu také hráčům zkrátilo dovolenou. Ve funkci hlavního trenéra zůstal Stanislav Hejkal, o jehož odvolání vedenní vůbec neuvažovalo. Severočeši o přísných trestech informovali na svém webu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zoufalý trenér Teplic Stanislav Hejkal po utkání prohraném vysoko 0:8.

Článek

Tepličtí hráči vedle finančního postihu přijdou o část volna a na dovolenou nenastoupí hned po nedělní odvetě v Mladé Boleslavi. "Budou ještě týden trénovat společně na Stínadlech. Kromě toho budou v příštím týdnu odpoledne hráči navštěvovat tréninky našich partnerských mládežnických klubů a také přípravek FK Teplice," uvedl ředitel klubu Petr Hynek.

Hráče navíc čekají avizované individuální pohovory o jejich dalším působení v Teplicích. "Pohovory jsou nyní v běhu a počítáme, že během dvou dnů je absolvuje celý tým. Podle prvních pohovorů si hráči uvědomují, že šlo o obrovskou ostudu, která znevážila jméno klubu, fanoušky i sponzory a partnery FK Teplice a chtějí tuto ostudu odčinit," konstatoval Hynek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Pavel Bucha z Boleslavi, který střílí gól, brankář Teplic Tomáš Grigar a Jakub Jugas z Boleslavi.

Vedení klubu rozhodlo, že Hejkal za ostudnou porážku nemůže a bude ve funkci hlavního kouče pokračovat. "Výsledek zápasu nemá vliv na setrvání současného realizačního týmu, ten padá pouze na vrub hráčů. Realizační tým má naši důvěru a bude pokračovat i v následující sezóně," vysvětlil Hynek.

Teplice utrpěly jeden ze tří nejhorších debaklů v historii samostatné nejvyšší soutěže. O osm gólů předtím zvítězila jen Slavia Praha nad Uherským Hradištěm (9:1) a Jablonec nad Českými Budějovicemi (8:0). Severočechy zastihl závěr sezony ve velkém útlumu, z posledních pěti kol čtyřikrát prohráli a jednou remizovali a jen těsně se vyhnuli bojům ve skupině o záchranu.

Reklama

Související témata: