Hlavní obsah

Sparta - Liberec 1:0Horňák zůstává stoprocentní, Costa trefil jistotu třetí příčky

Praha

Internacionálův záskok zatím vychází na jedničku. Michal Horňák jako dočasný kouč dovedl i ve třetím zápase svůj tým k vítězství. Fotbalisté pražské Sparty ve 2. kole skupiny o titul porazili Liberec 1:0 a získali jistotu, že v lize skončí nejhůře třetí. Vítěznou branku již v 5. minutě vstřelil obránce Costa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty slaví gól, do liberecké sítě se trefil Costa.

Článek
Fotogalerie

Vítězná sestava se nemění, řekl si kouč Horňák. Tím spíše, když kverulanta Kangu klub pro duel se Slovanem suspendoval. Kouč tak poslal na trávník stejnou jedenáctku, která před týdnem porazila Baník.

Zápas začal pro domácí přímo ideálně. Hned v 5. minutě Hložek z přímého kopu vypálil do zdi. Míč se odrazil k Frýdkovi, jehož střela se sklouzla po mokrém trávníku. Brankář Nguyen vyrazil míč jen před sebe a dobíhající Costa ho snadno překonal. Skóre tak otevřel obránce, který je v Kristových letech jediným hráčem v základní sestavě, jemuž je přes třicet let.

Liberec začal hodně špatně. Často fauloval a do 25. minuty nasbíral hned tři žluté karty. Postupně se Slovan zlepšil a mohl vyrovnat. Exsparťan Hybš se v poslední minutě první půle dostal přes Zahustela a šel sám na gólmana, místo zakončení však ještě přihrával obsazenému Kozákovi...

Hned po přestávce domácím pohrozil Malinský, jehož smělý průnik do šestnáctky zpacifikoval až Radakovič. Hra potom upadla do průměru a odvíjela se bez dramatických situací. Až v 70. minutě Drchal po akci střídajícího Čiviče zblízka ohrozil branku Liberce.

Skóre se už nezměnilo, Slovan tak zůstává na šesté příčce dva body za Baníkem.

Fotbalová liga - 2. kolo skupiny o titul:
Sparta Praha - Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 5. Costa. Rozhodčí: Nenadál - Moláček, Podaný - Orel (video). ŽK: Čivič - Malinský, Kozák, Fukala, Oscar, Breite. Diváci: 7267.
Sparta: Heča - Zahustel (85. Chipciu), Radakovič, Costa, Hanousek - Sáček, Frýdek - Karlsson (63. Čivič), Hašek, Hložek - Drchal (75. Tetteh). Trenér: Horňák.
Liberec: Nguyen - Fukala (83. Musa), Kačaraba, Mara, Hybš - Oscar, Breite - Potočný, Sýkora (70. Pešek), Malinský (75. Nešický) - Kozák. Trenér: Hornyák.

Reklama

Související témata: