Hlavní obsah

Příbramský Fantiš hájil svůj gól v Opavě: Ruka byla u těla

Praha

Další tajenka nadstavby skupiny o záchranu vyluštilo její 4. kolo. Opava se v nejvyšší soutěži zachránila, když doma porazila Příbram 2:1. Hosté srovnali trefou Antonína Fantiše na 1:1, ale domácí vehementně protestovali. Příbramský útočník se míče dotkl i rukou. Sudí Orel ukázal nekompromisně do středového kruhu a v rozhovoru pro Sport.cz a Právo Fantiš svoji trefu hájil...

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Antonín Fantiš z Příbrami, Pavel Zavadil z Opavy si měli do vyřizovat

Článek
Fotogalerie

Ani z televizních záběrů nebylo zcela jasné, kam vás míč přesně trefil...

Brankář Fendrich míč vyrazil ke mně. Byl jsem rozběhnutý a měl ruce u těla. Míč mě trefil do břicha a ruky. Na předsezónním školení nám říkali, že ruka se píská, když je v nepřirozené poloze nebo jde proti míči. Nic takového se v tomto případě nestalo. Neznám to pravidlo detailně, ale podle mne gól sudí uznal správně.

Dokázali jste vyrovnat, ale v samém závěru jste znovu inkasovali. Opět po standardní situaci, vy je netrénujete?

Ale trénujeme a po příchodu nového trenéra Romana Nádvorníka se jim věnujeme opravdu hodně. Bohužel, za jsme dvě nezvládli. Opava má útočné standardky výborně zvládnuté, vždycky to z nich smrdělo. Pavel Zavadil je kope skvěle. Mají také vysoké hráče, kteří dokáží zakončit ze vzduchu a další dobíhají odražené míče. To nás ale neomlouvá, měli jsme si je pohlídat. Standardky rozhodly.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Tomáš Smola a Václav Juřena z Opavy, Antonín Fantiš z Příbrami, Jan Žídek a Dominik Simerský z Opavy, Matěj Polidar a Marek Kodr z Příbrami.

Matematika před posledním kolem nadstavby skupiny o záchranu je jasná. Slovácko a Opava jsou zachránění, Dukla sestupuje a Karviná se baráži nevyhne. Na druhé místo zbývají Příbram a Bohemians. Věříte, že můžete ještě uniknout?

My půjdeme do zápasu s Duklou s tím, že ho musíme bezpodmínečně vyhrát. Ve svých rukou ale situaci nemáme. Bude záležet na tom, jak pojme utkání v Ďolíčku Opava. My jsme loni po vybojování postupu do první ligy sice mohutně slavili, ale do duelu s Pardubicemi jsme šli uvolnění a dali jim čtyři góly. Budeme doufat, že Opava zápas pojme podobně.

Když vám Opava nepomůže, čeká vás baráž s Brnem. Je to těžší soupeř než Jihlava?

Je to prašť jako uhoď, když ne stejné, tak hodně podobné. Podstatné je, že musíme oba barážové zápasy s jedním z těch dvou týmů zvládnout. Určitě budou náročné hlavně psychicky. Nikdo ale nemá s baráží zkušenosti. Uvidíme. Samozřejmě v záchranu věříme.

Reklama

Související témata: