Hlavní obsah

Sudí Orel chybně uznal gól Příbrami, poté jí upřel penaltu

Praha

Fotbalisté Příbrami podle komise rozhodčích měli v závěru sobotního utkání skupiny o záchranu v Opavě za nepříznivého stavu 1:2 kopat penaltu. Sudí Pavel Orel před tím navíc chybně uznal vyrovnávací gól středočeského celku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Antonín Fantiš z Příbrami, Pavel Zavadil z Opavy si měli do vyřizovat

Článek

Orel poprvé zaváhal v 63. minutě, kdy Antonín Fantiš vyrovnal na 1:1. Podle komise neměl gól platit kvůli hraní rukou příbramského záložníka. Podruhé sudí chyboval tři minuty před koncem, kdy za nafilmovaný pád po druhé žluté kartě vyloučil Karla Soldáta.

Podle komise byl obránce Příbrami faulován a hosté měli zahrávat pokutový kop. Příbram v Opavě prohrála 1:2 a zatímco Slezané si zajistili účast v nejvyšší soutěži pro nadcházející sezonu, hosté budou v posledním kole o víkendu odvracet hrozbu baráže. Od příček zajišťujících udržení dělí Příbram dva body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sudí Pavel Orel .

O kolo dříve ve skupině o záchranu chyboval také rozhodčí Jan Machálek, který v utkání Slovácka s Opavou nesprávně nařídil pokutový kop ve prospěch domácích. Slovácko se z penalty ujalo vedení 2:0, nakonec slezského soupeře porazilo 4:1 a mohlo slavit záchranu v první lize.

Reklama

Související témata: