Hlavní obsah

Fandové Slavie zaútočili na příznivce Plzně, zraněn byl jeden muž

PRAHA

Fandové pražské Slavie se po pátečním utkání první fotbalové ligy střetli s příznivci plzeňského klubu, zraněním to pravděpodobně odnesl jeden z fanoušků. Pražská policie dnes uvedla, že skupina slávistů po zápase v hlavním městě napadla fandy Viktorie Plzeň, na které házela kameny.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci Slavie

Článek

Po útoku odvezla záchranka jednoho člověka do nemocnice a podle informací ČTK musel být operován. Podle neoficiálních zdrojů z fanouškovských kruhů měl proraženou lebku.

Policie uvedla, že zatím neví, jak byl muž zraněn. Pokud to jeho zdravotní stav dovolí, policisté ho v neděli vyslechnou a potom rozhodnou o dalších krocích.

Podle webových stránek fanoušků z Plzně zaútočili slávisté nedaleko od stadiónu v Edenu házením ohňů a kamenů. "Tento hrdinný útok odnáší nejhůř jeden z normálů, který končí na operaci s proraženou lebkou po zásahu kamenem / dlažebkou," uvádějí stránky.

Plzeňské podle webových stránek slávistických fanoušků napadla přibližně čtyřicítka "ultras" a deset "chuligánů". Web tvrdí, že létaly ohně, kameny a kostky.

Fotbalisté Slavie podlehli vedoucí Plzni 0:1.

Reklama

Související témata: