Hlavní obsah

Američan byl jen epizodou, ve Spartě končí i Řezníček, Podaný a Schranz

Praha

Letenští příznivci už znají první letní změny v kádru českého vicemistra. Fotbalovou Spartu opouští reprezentant Pavel Kadeřábek, který se dočkal vysněného přestupu do bundesligového Hoffenheimu. Na pozici pravého obránce místo něj přichází Němec Markus Steinhöfer, novou tváří je také Francis Litsingi z Teplic. Sparta pak na klubovém webu zveřejnila jména dalších hráčů, s nimiž se loučí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Fabrice Picault v přípravném zápase s kapitánskou páskou Sparty.

Článek

Odchody se týkají především fotbalistů, kteří na Letnou přišli v polovině minulé sezóny. Na jaře se pak ukázalo, že zimní přestupní termín Sparta hrubě nezvládla.

Tak třeba útočník z Ameriky byl jen krátkou epizodou. Fabrice Picault má svolení hledat si další angažmá, ve Spartě už pokračovat nebude. Stejným případem je jeho mladý slovenský kolega Ivan Schranz. Vrací se zpátky do Spartaku Trnava, přestože původně přišel na roční hostování.

Jakubu Řezníčkovi chyběly góly. Podzimní kanonýr Příbrami stihl na jaře jen jeden pohárový, takže o prodloužení jeho půlročního hostování Sparta nejedná. Jakubu Podanému končí smlouva a klub už o něj nemá zájem.

Letenští by naopak rádi udrželi brankáře Miroslava Millera, který na jaře hostoval z Mladé Boleslavi. Tam zahájil přípravu Aleš Čermák, o formě jeho angažmá se jedná. Jan Sýkora si protáhne hostování ve Zbrojovce Brno.

Sparta zahájí přípravu v pondělí 22. června. Zatím bez seniorských reprezentantů a lvíčat, která hrají na evropském šampionátu jedenadvacítek.

Reklama

Související témata: