Hlavní obsah

Slavia pěti góly rozcupovala Slovácko a pojistila si pátou příčku, Teplice se ještě nezachránily

Praha
Aktualizováno

Pět gólů nasázeli fotbalisté Slavie ve 28. kole Synot ligy do sítě Slovácka, zvítězili 5:1 a pojistili si pátou příčku, která v případě vítězství Mladé Boleslavi ve finále MOL Cupu znamená postup do evropských pohárů. Ve druhém nedělním utkání zdolal Jablonec 1:0 Teplice, které stále ještě nemají jistotu setrvání v nejvyšší soutěži.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Antonín Barák ze Slavie (vpravo) a Michal Frydrych se radují z gólu proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Slavia proti Slovácku nezačala šťastně. Zraněný brankář Pavlenka musel odstoupit hned na samém začátku. Jeho náhradník Berkovec ve 37. minutě jen koukal, jak se míč po Košútově hlavičce snáší na břevno. Do brány ale nespadl. V té době už Slavia vedla. Ve 22. minutě totiž po pravé straně unikl Mihalík a centr propadl k Barákovi, který se z otočky trefil přesně.

Nebyl to jediný Barákův gól v zápase. Ten druhý přidal krátce před koncem poločasu. Po centru z rohového kopu k němu propadl míč a jednadvacetiletý fotbalista tvrdou ranou propálil Heču podruhé.

Fotbalisté z Uherského Hradiště snížili v 72. minutě, když se po Doškově šikovné přihrávce prosadil Diviš. Hosté se ale z kontaktního gólu radovali jen pouhou minutu. Hušbauer totiž parádní ranou vrátil Pražanům dvoubrankový náskok. A ani to domácím nestačilo. Bílek hlavou přidal čtvrtý zásah a pátý přidal kanonýr Škoda.

Jablonci se na domácím trávníku proti Teplicím většinou nedaří. Tentokrát ale ze severočeského derby berou tři body. Jedinou branku zápasu zařídil šest minut před koncem zápasu Pernica. K tomu se po rohovém kopu odrazil míč a domácí stoper ho nekompromisní ranou poslal za Grigarova záda. Jedenácté Teplice ještě nemají jistotu záchrany, na předposlední Olomouc však mají náskok pěti bodů.

Program 28. kola Synot ligy:
Pátek
Dukla - Olomouc 2:0
Brno - Jihlava 1:1
Sobota
Mladá Boleslav - Plzeň 2:0
Ostrava - Bohemians 1905 1:2
Sparta - Liberec 3:0
Zlín - Příbram 0:0
Neděle
Slavia - Slovácko 5:1
Branky: 22. a 43. Barák, 73. Hušbauer, 79. Bílek, 88. Škoda - 72. Diviš.
Jablonec - Teplice 1:0
Branka: 84. Pernica.

Reklama