Hlavní obsah

Sparta představí navrátilce Kadlece, Ščasný už mluvil s Rosickým

Praha

Dobří Kadlecové se na Letnou vracejí. Fotbalová Sparta loni na jaře udělala dobrou zkušenost s krátkodobým hostováním útočníka Václava. Teď přichází na řadu zkušený obránce Michal. Podle zdrojů blízkých vedení klubu se hráč Fenerbahce Istanbul domluvil v Praze na přestupu a bude představen jako první posila pro příští sezónu. Trenér Ščasný deklaruje zájem také o návrat Tomáše Rosického z Arsenalu a do letní přípravy chce stáhnout šest hráčů z hostování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sejdou se reprezentanti Michal Kadlec a Tomáš Rosický již v létě také ve Spartě...?

Článek

Měla by to být jistá věc. Podle zákulisních zpráv už je Michal Kadlec (31) znovu sparťanem. „To je otázka především na vedení," reaguje bezprostředně po skončení ligové sezóny kouč Zdeněk Ščasný. „Kadlece budeme včas komunikovat," mnohé naznačuje tiskový mluvčí Ondřej Kasík.

Reprezentant Kadlec hrával levého obránce, postupně se přesunul na stopera. Má tedy stejnou kvalifikaci jako Costa, který požaduje výrazné zvýšení platu. Před třemi lety přišel Afričan zadarmo a je dost možné, že teď také jako volný hráč odejde...

S Rosickým jedná přímo Křetínský

V pátek vešlo ve známost, že Tomáš Rosický po deseti letech končí v Arsenalu. A Sparta o kapitána české reprezentace a svého slavného odchovance nadále stojí, přestože celou sezónu promarodil.

„Jednání probíhají, majitel (Daniel Křetínský - pozn. red.) jedná s Tomášem napřímo. Jeho manažer Paska chtěl znát také můj náhled, takže jednou jsem s Tomášem mluvil i já," potvrzuje Ščasný.

„Je to výjimečný hráč. Provázela ho v poslední době zranění, asi se nedá počítat s tím, že by ve Spartě odehrál všechna utkání. Ale když nastoupí, patři vždy k nejlepším. Strašně by nám pomohl," dodává trenér.

Ščasný se nebojí masivního prodeje

Řada sparťanů je ve hře o nominaci na EURO ve Francii, kde si po postupu do čtvrtfinále Evropské ligy definitivně mohou říci o zahraniční angažmá. K němu má nejspíš nejblíže záložník Ladislav Krejčí.

„Musíme mít jasno o změnách. Těžko ovlivním, jestli nabídka některého ze zájemců osloví vedení. Nebojím se však masivního prodeje a o odchodech a příchodech jasno mám," usmívá se Ščasný.

Sparta má hodně hráčů na hostování, někteří z nich v létě dostanou šanci. „Jsme rozhodnutí. Do přípravy by se měli zapojit Schick, Čermák, Shala, Koubek, Pulkrab a Chvátal, o ostatních se bude jednat. Zmíněné hráče chci stáhnout, aby s námi zahájili přípravu," avizuje sparťanský kouč.

Reklama

Související témata: