Hlavní obsah

Vacek se obul do Ščasného, Sparta za svým koučem stojí

Praha

Minulou sezónu hostoval v Polsku, přestupem do Izraele minulý týden opustil fotbalovou Spartu definitivně. Reprezentant Kamil Vacek se teď postavil proti tvrzení kouče Ščasného, že záložník neměl o návrat na Letnou zájem. „To prostě není pravda,“ tvrdí posila Maccabi Haifa. „Kamilovým výrokům nerozumíme,“ reaguje vedení Sparty.

Foto: sportinvest.cz

Kamil Vacek v šatně Maccabi Haifa.

Článek

Hostování v Piastu Gliwice mu vyšlo, zaznamenal 5 gólů, 8 asistencí a v anketě kandidoval na nejlepšího hráče polské ligy. Sparta už ho ovšem zpátky nevzala.

„Vacek v kádru nebyl, byl na hostování a možnost jeho využití se objevila před deseti dny, kdy jsem ho už z mnoha jiných důvodů, které tady nebudu rozebírat, do mužstva nechtěl," vysvětlil trenér Zdeněk Ščasný po prvním ligovém duelu se Slováckem.

Hráč teď ovšem z Izraele vzkázal, že kouč nemluví pravdu a že ho nikdo ze Sparty během celé minulé sezóny nekontaktoval.

„Sparta o mě neprojevila zájem. Nenechali mě ani trénovat s A týmem do doby, než si najdu nové angažmá. Také jsem nerozuměl tomu, co pan Ščasný po zápase se Slováckem řekl a ani mi nejsou známé důvody, které nechtěl zveřejnit," píše Kamil Vacek na facebooku.

„Vysvětlení se mi nedostalo. Bylo mi pouze oznámeno, že se mnou Sparta nepočítá a to je asi celé, co já k tomu mohu říct," dodává hráč.

Kotalík: Mluvil jsem s Kamilem i jeho agenty

Letenským klub ovšem s jeho tvrzením nesouhlasí. „Kamilovým výrokům nerozumím. Jeho situaci jsme průběžně řešili s jeho agenty a já osobně jsem dokonce mluvil přímo s ním," poukazuje generální ředitel Adam Kotalík ve vyjádření pro Sport.cz.

„Kamil mi řekl, že si návrat do Sparty neumí představit a sám požádal o možnost, aby se mohl připravovat s Vlašimí vzhledem k velmi dobrým vztahům s trenérem Martinem Haškem. Nevím, co ho vedlo k těmto výrokům. Každopádně mu přejeme hodně štěstí v novém působišti," zdůrazňuje Kotalík.

Hráče na hostováních teď sleduje Kováč

Komunikaci se všemi hráči na hostováních má od léta na starosti internacionál Radoslav Kováč, který ukončil hráčskou kariéru a zvyká si na novou roli sportovního manažera prvního mužstva.

„Jezdím na inspekční cesty, abych naše hráče viděl v akci. Co se týče kluků, co máme ve Vlašimi, Českých Budějovicích, Jablonci a jiných klubech, je hrozně důležité, aby věděli, že o nich Sparta ví. To mě baví. Vidím několik zápasů za víkend, budeme mít detailní přehled o všech našich hráčích," avizuje Kováč.

Reklama

Související témata: