Hlavní obsah

Český internacionál, nebo slovenské eso? Uhrina prý může nahradit trenér Trenčína

Praha

Vyřazení v Evropské lize a matný start v domácí soutěži nepřečkal. Trenér Dušan Uhrin mladší v Edenu končí a fotbalová Slavia hledá na začátku reprezentační přestávky nového trenéra. Skloňují se jména exslávistického hráče Luboše Kozla či nedávného kouče Plzně a Vrbova asistenta u reprezentace Karla Krejčího. Zákulisní zdroje však tvrdí, že výběr se zúžil na dva jiné trenéry, z nichž jeden nesjpíš fanoušky dost překvapí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Radoslav Látal.

Článek

Šestačtyřicetiletý Radoslav Látal, nebo čtyřicetiletý Martin Ševela? To je dilema, o které tu údajně běží. Novým trenérem pražské Slavie by se podle vývoje posledních hodin měl stát jeden z nich.

Látala domácí fanoušci dobře znají. Jako hráč je vicemistrem Evropy z roku 1996, vítězem Poháru UEFA se Schalke a českým mistrem s ostravským Baníkem.

Solidně se rozjel také jako trenér. Doma vedl Frýdek-Místek, Opavu, Sokolov a Baník. V Košicích pak byl zvolen nejlepším trenérem slovenské ligy a to samé dokázal zopakovat i letos v Polsku, kde Piast Gliwice senzačně dovedl do Evropy. Hned na začátku nové sezóny se ovšem s klubem rozešel a je volný.

Trenčínský vyznavač nizozemské školy

A teď Martin Ševela. Bývalý slovenský obránce ukončil teprve před čtyřmi lety v Trenčíně kariéru, stal se tam asistentem a posléze hlavním trenérem. Výsledky má, v posledních dvou sezónách dovedl mužstvo k zisku mistrovského double.

Ševela preferuje útočný fotbal podle své oblíbené nizozemské školy. V Trenčíně to jde báječně dohromady, protože klub má nizozemského majitele a kouč k ruce spoustu cizinců.

Také vedení Slavie má na slovenského mistra dobré vazby, vždyť právě odtud v létě přivedlo nejlepšího střelce slovenské ligy Gina van Kessela.

Ani Ševela však momentálně neprožívá radostné období. Trenčín nejdřív vypadl v kvalifikaci Ligy mistrů s Legií Varšava (0:1, 0:0) a poté i v play off Evropské ligy s Rapidem Vídeň (0:4, 2:0). V neděli pak schytal krutý debakl 0:4 v Žilině.

Bude Ševela svého oblíbeného útočníka Van Kessela následovat do Edenu...?

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články