Hlavní obsah

Slavia vytasila nečekaného žolíka. Z Julisky přetáhla Šilhavého!

Praha
Aktualizováno

Žádný Kozel, žádný Zeman. Novým trenérem fotbalistů pražské Slavie se překvapivě stal Jaroslav Šilhavý. Čtyřiapadesátiletý kouč míří do Edenu z Dukly, kam přišel před touto sezónou. Nečekaný trenérský přestup potvrdily na svých stránkách oba pražské kluby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Šilhavý je znovu slávistou!

Článek

Bezvládí na lavičce v Edenu trvalo přesně týden. Slavia v pondělí oznámila, že nástupcem trenéra Dušana Uhrina mladšího se stane bývalý hráč sešívaných Jaroslav Šilhavý, který přichází z Dukly. S klubem podepsal smlouvu do léta 2018.

„Trenér Šilhavý se vedení mužstva ujme v úterý. Podoba realizačního týmu se bude průběžně finalizovat," avizují klubové stránky.

„Jaroslav Šilhavý je výborný trenér s mnoha úspěchy. Od začátku byl jedním z hlavních kandidátů na nástupce Dušana Uhrina. Chtěl bych poděkovat panu Šilhavému i Dukle za férová jednání," pochvaluje si Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva Slavie. „Je pro mě obrovskou ctí, že budu trénovat klub s tak velkou tradicí a ambicemi," dodává Šilhavý.

Liberec dovedl k titulu

Nový kouč sešívaných v listopadu oslaví 55. narozeniny. Je rekordmanem české a československé ligy, v nichž jako obránce dohromady odehrál 465 zápasů a vstřelil 26 gólů. Tři sezóny oblékal také dres Slavie, kde zůstal členem Odboru přátel. Na svém kontě má i čtyři reprezentační starty.

V roce 1999 svou bohatou hráčskou kariéru ukončil a pomalu přešel do role trenéra. V letech 2003 až 2009 působil Šilhavý u národního týmu v roli asistenta Karla Brücknera a Petra Rady, stejnou pozici okusil také ve Spartě. Od roku 2007 se vydal na cestu hlavního trenéra a největšího úspěchu dosáhl v Liberci. V roce 2012 slavil se Slovanem nečekaný titul a stal se nejlepším trenérem sezóny. V ročníku 2013/2014 dovedl mužstvo nejen k postupu do skupinové fáze Evropské ligy, ale také k postupu do jarní vyřazovací části.

Letos v létě Šilhavý podepsal smlouvu s Duklou, kterou již po pěti kolech opouští.

Reklama

Související témata: