Hlavní obsah

Souček nechtěl být ve Slavii pouze náhradníkem. Odejít do Liberce byla správná volba, tvrdí

Liberec

V Edenu nechtěl pouze zahřívat lavičku, prahl po větším herním vytížení, aby byl co nejlépe připravený na červnové mistrovství Evropy jednadvacítek. I proto fotbalový záložník Tomáš Souček vyměnil atraktivní boj o titul se Slavií za nervydrásající bitvu o záchranu s Libercem. Talentovaný mladík věří, že Severočeši sestupové pásmo brzy opustí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Souček v dresu Liberce v utkání se Zlínem.

Článek

Ve Slovanu jste krátce, jaké jsou zatím vaše dojmy z nového působiště?

Jsem nadšený. Překvapuje mě, jaké je tady super zázemí. Výborní jsou i fanoušci, kteří nás v zápase se Zlínem hodně hnali. Bylo to něco úžasného. Jen škoda, že jsme nevyhráli.

Stihl jste s Libercem absolvovat jen dva tréninky, přesto vás trenér Trpišovský v zápase proti Zlínu hned zařadil do základní sestavy. Bylo to pro vás překvapení?

Nevím, jestli překvapení, spíš jsem v to doufal. S tím jsem do Liberce šel, abych co nejvíc hrál. Udělalo mi to radost a doufám, že jsem důvěru trenérovi stvrdil.

Jak k vašemu přesunu ze Slavie do Liberce vůbec došlo?

Neustále jsem řešil, jestli zůstat ve Slavii, nebo se jít po zranění někam rozehrát. Nakonec to dopadlo tak, že jsem odešel hostovat do Slovanu, s nímž jsem byl v kontaktu delší dobu. Myslím, že to byla správná volba a dobrý krok pro všechny strany.

Nastupujete na postu defenzívního záložníka, na této pozici je ale ve Slavii silná konkurence. Cítil jste, že byste se v základní jedenáctce příliš neobjevoval?

Ano, právě o tom jsme se bavili. Já bych ve Slavii mohl zůstat, kdybych chtěl, ale dostal bych se na hřiště třeba jako jeden z náhradníků a taková pozice by mně nevyhovovala. Jsem mladý a chci se vyhrát. Věřím však, že se do Slavie vrátím.

V Liberci si od vašeho příchodu hodně slibují. Jak berete angažmá pod Ještědem?

Určitě kladně. Přišel jsem sem, abych hrál co nejvíc zápasů a pomohl Slovanu, aby se zvedl.

Rozhodl jste se severočeskému týmu kývnout i proto, že ho vede trenér Trpišovský?

Určitě to roli hrálo. Známe se z působení na Žižkově, takže je to pro mě výhoda. Myslím, že všechno bude klapat.

Slavia má vysoké ambice, v tabulce šlape na paty vedoucí Plzni. Mrzí vás, že ji opouštíte?

Na to teď moc nemyslím. Slavii přeji titul, ale teď se naplno věnuji Liberci. Blíží se Euro jednadvacítek a já se na něj chci tady ve Slovanu připravit.

Zatímco v sešívaném dresu byste hrál o titul, s Libercem vás čekají záchranářské starosti. Jste na tuto změnu připravený?

Bude to pro mě další zkušenost. V životě jsem o udržení nehrál. Těším se, ale zároveň doufám, že po dalších třech kolech už o záchranu hrát moc nebudeme.

V loňské sezóně jste pravidelně nastupoval a se sedmi trefami byl druhým nejlepším střelcem týmu. Na jaře jste dokonce proti Ostravě zaznamenal hattrick. Poté vás ale přibrzdilo zranění a ze základní sestavy jste vypadl. Jak jste tento fakt nesl?

Zranění lituju, ale takový je život. Začínám zase znovu. Doufám, že góly budu dávat i tady v Liberci a samotného mě to pozvedne.

Reklama

Související témata: