Hlavní obsah

Vyhazov odvrátil, spekulace neřešil. Snad získáme klid, doufá Pivarník před cestou do Ďolíčku

Plzeň

Hrozbu vyhazovu odvrátil, byť jen nejtěsnějším možným rozdílem. Po triumfu 1:0 nad Libercem byl trenér plzeňských fotbalistů Roman Pivarník v sobotním večeru rád hlavně za tříbodový zisk. „Snad nám pomůže k většímu klidu před pokračováním soutěže," připomínal šéf lavičky Západočechů, že jeho tým už ve středu čeká další ligový duel. Pranic přitom neřešil kontakty plzeňského vedení s trenéry, kteří byli po prohře Viktorie na hřišti Slavie spojováni s budoucností obhájce titulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník během utkání s Libercem.

Článek

Ulevilo se vám hodně, když rozhodčí zápas ukončil a vy jste si připsali do tabulky tři body?

Věděli jsme, že zápas musíme za každou cenu zvládnout vítězně. Už ve středu nás čeká dohrávané ligové utkání na hřišti Bohemians, tudíž pevně doufám, že nám triumf nad Libercem pomůže a získáme klid pro hru v ofenzivě.

Po prohře na Slavii se hodně řešila vaše pozice. Objevovaly se informace o jednání plzeňského vedení s trenéry Vrbou či Látalem. Berete výhru nad Libercem jako cestu ke zklidnění situace?

Tohle vůbec neřeším. Potřebujeme dál pracovat, vyhrávat a zlepšovat se.

S výkonem vašeho týmu v sobotním utkání jste tedy spokojen nebyl?

Chtěli jsme dominovat, vytvářet si šance a hrát po stranách, což se nám dařilo. Ale trápí nás absence lepší finální přihrávky do velkého vápna nebo prosazení se hráčů v pokutovém území. Nejde o systémově věci. Jen nám prostě momentálně chybí lehkost v myšlení při řešení situací. A góly, protože pak roste sebedůvěra útočníků.

Přitom jste od první minuty nasadil dva útočníky. Ani to však nepomohlo.

Záměrem bylo, aby si navzájem více pomohli a vytvářeli prostor ve velkém vápně. Chtěl jsem ve hře vidět hodně centrů a míčů do pokutového území. Navíc se pochopitelně všechny nebezpečné situace následně pro soupeře stávají hůře bránitelné. Efekt to přineslo, i když nadále platí, že přihrávek do velkého vápna je hodně, ale gólů v našem podání málo.

Značí to tedy, že útočníci nemají dostatečnou kvalitu při množství centrů do pokutového území a míčů, které jste z křídel dokázali do velkého vápna dostat?

Někdy dáte gól z každé situace, jindy se nadřete. Už s Příbramí jsme zahodili tisíciprocentní příležitosti, tentokrát znovu. Kluci určitě navíc v druhé půli měli v hlavách, že nesmí dostat gól. Obávali jsme se možnosti vyrovnání, což se negativně projevilo.

Rozhodující okamžik zápasu přišel po situaci, kdy po přímém kopu Kopice poslal liberecký Kúdela míč do vlastní branky, ovšem do hry se zapojil i Krmenčík, jenž byl v ofsajdovém postavení. Jak jste situaci viděl?

Bezprostředně po zápase mohu jen říct, že z lavičky jsem ani pořádně neviděl, jak branka padla a kdo ji vstřelil.

Měl jste při závěrečném náporu Liberce obavy, zda o těsné vedení a tudíž i tři body nepřijdete?

Mrzelo mě, že jsme nepřidali druhý gól, protože jsme mohli vedení navýšit. Soupeř hrál v konci na velké riziko a my jsme měli rozhodně dohrát duel jinak, protože konec byl vážně velmi nervózní.

Reklama

Související témata: