Hlavní obsah

Musela přijet Sparta, aby Bolka ukončila dlouhou mizérii

Mladá Boleslav

Je to paradox. Do Mladé Boleslavi musel dorazit teprve úřadující vicemistr a jeden z adeptů na titul, aby Středočeši ukončili strašidelnou sérii devíti kol bez výhry. Naposledy zvítězili v půlce října v Ďolíčku - a nyní porazili Spartu. „Už jsme to moc potřebovali, navíc každé vítězství nad Spartou chutná náramně,“ liboval si velmi aktivní Tomáš Přikryl, jeden z řady exsparťanských fotbalistů v modrobílých barvách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi oslavují vítězství 1:0 nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Sparta je venku bezradná. Na elán domácích týmů neumí správně reagovat.

„Přehrávali jsme soupeře aktivitou a přišlo mi, že jsme chtěli víc než on," všiml si Tomáš Přikryl.

Trenér domácích měl přesně stejný dojem. „Víc jsme si šli za svým, na našem týmu jsem viděl větší touhu. Neuspěli jsme nějakou mimořádnou fotbalovou kvalitou, ale po gólu jsme tři body ubojovali. Hráči se přesvědčili, že tohle je cesta," poukázal Martin Svědík.

Bolka rozhodla Da Silvovým gólem ze standardky a její kouč neskrývá, že v taktické přípravě kalkuloval s výškovou převahou svého týmu. „Sparta má hodně vyspělých hráčů, ale když k nim agresivně dostupujete, nemají kam hrát. Dobře víme, že nemají velké hráče. A pokud jde o útočné standardky, počítali jsme s tím, že mají prakticky jen dva vysoké hráče, oba stopery," uculoval se Svědík, jak snadno adepta na titul přečetl.

K týmu přišel po nevydařeném závěru podzimu a zlomil i další sérii. Mladá Boleslav porazila Spartu poprvé po devíti vzájemných ligových zápasech bez výhry. Na vlastním hřišti ji naposledy porazila v dubnu 2012.

Kouč věří, že cenný skalp jeho tým zvedne. "Psychika hráčů je samozřejmě důležitá. Je velmi důležité, aby byli mentálně silní, nesledovali žádné série, hráli jako proti Spartě a v zápase na takové věci úplně zapomněli. Z tohoto pohledu bude pro tým výhra doopravdy důležitá," doufá Svědík.

Reklama