Hlavní obsah

Velký třesk ve Spartě. Holoubek i Požár u letenského áčka končí! Kdo místo nich?

Praha
Aktualizováno

David Holoubek končí na střídačce A mužstva fotbalové Sparty. Na vedení prvního týmu přímo z lavičky se nadále nebude podílet ani sportovní ředitel Tomáš Požár, v zimní přestávce pověřený výkonem funkce hlavního trenéra pro jarní část sezóny. Trénink dočasně řídí stávající asistenti Zdeněk Svoboda se Stanislavem Hejkalem. Sparta to oznámila na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenérská dvojice Sparty Tomáš Požár (vlevo) a David Holoubek fungovala jen pár týdnů...

Článek

Debakl v Rostově, po porážkách v Jablonci a Mladé Boleslavi ztráta reálných šancí na titul... Krize už Spartě přerůstá přes hlavu.

„Bezprostředně po zápase neřeknu žádné řešení. Každopádně se sejdu s vedením, situaci musíme řešit. Musíme zhodnotit, jak vypadá mužstvo a jakým způsobem dál," avizoval Tomáš Požár po nedělní porážce v Mladé Boleslavi.

V pondělí se dozvěděl špatné zprávy. Herní bída smetla z lavičky áčka jeho i mladého Davida Holoubka, který na podzim porazil Inter Milán i Southampton a dovedl Spartu k postupu z prvního místa skupiny Evropské ligy.

Jenže úvod jara byl v podání jeho mužstva mizerný.

Nepřicházely ani známky zlepšení

„Nejsme spokojeni ani s výsledky, ani s předváděnou hrou. Tým se po vysoké porážce v Rostově nedokázal vrátit na vítěznou vlnu a nepřicházely ani známky zlepšení. O dalších krocích budeme informovat v příštích dnech," oznámil oficiální stanovisko generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Vyvstává tedy otázka, kdo se rozklíženého mužstva v rozjeté soutěži ujme. Sparta již po Jablonci oslovila nedávného kouče české reprezentace Pavla Vrbu, s nímž se ovšem ani na druhý pokus nedohodla.

Asistenti Zdeněk Svoboda se Stanislavem Hejkalem budou nejspíš dočasným řešením.

A co bude s mladým koučem, který se i pro svoji upřímnost stal oblíbencem fanoušků?

Sparta avizuje, že Holoubek bude pokračovat ve své práci v mládežnické akademii na Strahově, kde měl v minulosti výrazné úspěchy. Do odvolání trenéra Ščasného v průběhu podzimu působil vedle realizačního týmu A mužstva také u týmu U19, s nímž před necelým rokem zvítězil v lize staršího dorostu. Spolu s Holoubkem se zpět na Strahov přesouvá i Petr Havlíček.

Domácí zdroje, nebo snad zahraničí...?

Sparta již potřetí během sezóny hledá trenéra a její nabídku může vzít i vzhledem k odchodu špílmachra Bořka Dočkala do Číny a nadále přetrvávající rozsáhlé marodce (v Boleslavi chybělo devět hráčů!) jen velký dobrodruh. Nebo královsky zaplacený...

Pokud by klub chtěl sáhnout do vlastních zdrojů, v úvahu by přicházeli Jaroslav Hřebík, Michal Horňák, Zdeněk Svoboda či Martin Hašek.

Návrat Jozefa Chovance nejspíš není reálný, bizarní by byl i návrat Zdeňka Ščasného, který mužstvo ještě na začátku podzimu vedl... Podle informací redakce Sparta oťukává i dalšího bývalého trenéra národního týmu Petra Radu.

Volný je Dušan Uhrin mladší, ale naposledy působil u konkurence v Edenu. V Polsku skončil Radoslav Látal. Zápas v Mladé Boleslavi sledovali Vítězslav Lavička a Pavel Hapal, jenže v létě je čeká EURO do 21 let s českou, respektive slovenskou reprezentací.

Sparta se v minulosti rozhlížela i v zahraničí, jenže teď potřebuje bleskové řešení za pochodu. Takže přece jen Pavel Vrba, pokus třetí...?

Kdo podle vás bude příštím trenérem Sparty?
Pavel Vrba
39,1 %
Radoslav Látal
35,9 %
Dušan Uhrin mladší
7,2 %
Jozef Chovanec
7,1 %
Trenér ze zahraničí
10,7 %
Celkem hlasovalo 8201 čtenářů.

Reklama

Související témata: