Hlavní obsah

Hráčem března je plzeňský kapitán Hubník, kouč Weber poprvé proslavil Karvinou

Praha
Aktualizováno

Obhájce titulu už znovu vede tabulku, a tak není divu, že Hráčem měsíce března se v anketě Ligové fotbalové asociace stal plzeňský kapitán Roman Hubník. Defenzíva Viktorie pod jeho vedením inkasovala během měsíce pouze třikrát a Západočeši jsou i díky tomu zase první. Poprvé v historii ankety se pak vítězem stává také zástupce Karviné - kouč Jozef Weber, jehož tým reálně bojuje o pohárové příčky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matúš Kozáčik a Roman Hubník z Viktorie Plzeň po utkání s Libercem.

Článek

Velezkušený stoper Roman Hubník řídí defenzívu Viktorie už čtvrtou sezónu, teprve nyní se však dočkal ocenění Hráč měsíce.

Se svým týmem sice musel v březnu nejdřív skousnout prohru 0:1 na Slavii, pak se ale Západočeši semkli a zvítězili třikrát v řadě. Nejdřív doma přetlačili 1:0 Liberec, pak stejným výsledkem zvládli dohrávku na Bohemians a tři body brali i v Karviné, kde po spanilém obratu zvítězili 3:2.

„Ocenění si velmi vážím. Je to odměna za tvrdou práci, kterou jsme v minulém měsíci společně s týmem odvedli a dokázali se tak vrátit do čela ligové tabulky. Nyní však nesmíme polevit. Ještě jednou děkuji všem, kteří pro mě hlasovali," kvituje Hubník.

Prvořadá je obhajoba titulu. "Věřím, že nás poslední tři vítězné zápasy v řadě nakopnou. Ukázali jsme velkou vnitřní sílu. Snad to tak bude i dál," dodává vyhlášený bojovník.

Dostalo se i na Karvinou, z níž progresivní kouč udělal jedno z nejpříjemnějších překvapení soutěže. Poprvé v kariéře byl Jozef Weber zvolen Trenérem měsíce. Jeho soubor má navíc nakročeno, aby překonal bodový rekord nováčka. Ten drží Plzeň z ročníku 1993/1994, kdy získala 35 bodů.

Reklama